Ympäristö aiheena nuorten elokuvakilpailussa – Leffan voi kuvata vaikka kännykällä

Kaikki kuvaa -elokuvakilpailu on suunnattu 8–19-vuotiaille

Tuotantoyhtiö Amazement

Kaikki kuvaa -kilpailu järjestetään jo kahdeksatta kertaa.
Kaikki kuvaa -kilpailu järjestetään jo kahdeksatta kertaa.

Kahdeksatta kertaa järjestettävän, 8–19-vuotiaille nuorille suunnatun Kaikki kuvaa -elokuvakilpailun pääteemana on tänä vuonna ajankohtaisesti ympäristö.

– Ilmaston lämpeneminen ja luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen puhuttavat nyt maailmanlaajuisesti. Muutokset ympäristössämme vaikuttavat erityisesti nuoriin ja tuleviin sukupolviin. Siksi koen ensiarvoisen tärkeänä, että heidän näkemyksiään kuunnellaan, sanoo kilpailun tuottaja Arttu Haglund.

Vuosittain Kaikki kuvaa -kilpailuun lähetetään yli kaksisataa elokuvaa ja osallistujia on toistatuhatta ympäri Suomen. Kilpailun pääteemaa on käsiteltävä kaikissa kilpailuelokuvissa jollain tavalla.

8–15-vuotiaille on viisi pääsarjaa: fiktio, dokumentti, musiikkivideo, harrastevideo ja animaatio. 16–19-vuotiaille on oma vapaa sarjansa.

Omia elokuvia voi lähettää kilpailuun maaliskuun loppuun asti.

Omia elokuvia voi lähettää kilpailuun maaliskuun loppuun asti ja osallistuminen on ilmaista. Elokuvissa tärkeintä on idea, ei niinkään tekninen laatu: elokuvan voi kuvata vaikka kännykällä. Jos elokuvia ei ole ennen tehnyt, Kaikki kuvaa -elokuvakasvatussivuston helpot ja hauskat videotutoriaalit auttavat alkuun.

Kilpailun voittajat valitsee arvovaltainen raati: fiktioelokuvia tuomaroi näyttelijä Tommi Korpela, dokumenttisarjaa tuore Jussi-ehdokas, ohjaaja Reetta Huhtanen, musiikkivideoita popduo Eino ja Aapeli, harrastevideoita näyttelijä Tuukka Raitala, animaatioita sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi ja nuorisosarjaa toimittaja Ina Mikkola.

Kilpailun pääyhteistyökumppaneina toimivat Suomen itsenäisyydenjuhlarahasto Sitra sekä ympäristöjärjestö WWF Suomi.

Kilpailun nettisivut löytyvät täältä.