St. Olaf Summerfestin järjestäjän fiilikset korkealla tulevaan festariviikonloppuun: "Viime kesänäkin tapahtuma myi loppuun ja moni joutui pettymään, kun festarialueelle ei enää mahtunutkaan"

St. Olaf Summerfest -festivaali järjestetään Savonlinnassa tulevana viikonloppuna. Tapahtumajärjestäjän odotukset ovat korkealla.

Tuija Pauhu

St. Olaf Summerfestia vietettiin viime kesänä ensimmäistä kertaa. Lavalla Pete Parkkonen.
St. Olaf Summerfestia vietettiin viime kesänä ensimmäistä kertaa. Lavalla Pete Parkkonen.

Osuuskauppa Suur-Savon järjestämää St. Olaf Summerfest -kesäfestivaalia vietetään Savonlinnan Kirkkopuistossa tulevana viikonloppuna 7.—8. kesäkuuta toista kertaa.

Odotukset viikonlopusta ovat tapahtumajärjestäjällä korkealla.

Viime kesänä vastaava tapahtuma myi loppuun ja moni joutui pettymään, kun festarialueelle ei enää mahtunutkaan. — Linda Mehtonen

— Fiilikset ovat erittäin hyvät, juuri myytiin lauantain vip-loppuun. Näin on mukava aloittaa yksi vuoden tärkeimmistä viikoista. Tänään päivä menee pakkaushommissa Mikkelin päässä ja huomenna karavaani kulkee kohti Savonlinnaa ja raksahommat alkaa, kertoi festivaalin järjestelyistä vastaava Osuuskauppa Suur-Savon tapahtumatuottaja Linda Mehtonen maanantaina.

St. Olaf Summerfestin lavalle nousevat perjantaina mikkeliläinen rockyhtye Baltix, Haloo Helsinki -yhtyeen keulahahmona suosioon noussut ja soolouralla keikkaileva Ellips, rockyhtye Happoradio sekä manserockin legendaarinen yhtye Popeda.

Lauantain ohjelma on rockin sijaan enemmän iskelmän ja suomipopin ystäville, kun lavalle nousevat savonlinnalainen coverbändi Welmu sekä mieskolmikkona omilla keikoillaan laulajat Arttu Wiskari, Antti Ketonen ja Juha Tapio.

Sää lupailee hyvää

Sään puolesta viikonlopusta ennustetaan viime vuotista parempaa. Viime vuonna yölämpötilat laskivat tapahtuman aikana lähelle nollaa, kun nyt esimerkiksi perjantai-illalle on luvassa hellelukemia.

— Sää vaikuttaa ehdottomasti. Ihmiset varmasti tulevat alueelle jo heti porttien auettua, kun saa nauttia kesäillasta ja artisteista, eikä tarvitse värjötellä kylmässä.

Tapahtumatuottaja Linda Mehtonen vinkkaa festarikävijöille, että sisäänpääsyportilla kannattaa varautua jonoihin, kun lippuja vaihdetaan rannekkeisiin.

— Tule ajoissa alueelle, jotta ehdit varmasti nähdä lempparibändisi.

Perjantain ja kahden päivän ennakkolipun vaihdon rannekkeeseen voi käydä tekemässä halutessasi jo keskiviikkona ja torstaina hotelli Seurahuoneen aulassa kello 16—19 välillä.

Ennakkolippujen myynti loppuu perjantaina 7.6. kello 15, jonka jälkeen lippuja saa ainoastaan tapahtuman portilta.

— Kannattaa kuitenkin huomioida, että viime kesänä vastaava tapahtuma myi loppuun ja moni joutui pettymään, kun festarialueelle ei enää mahtunutkaan. Suosittelen ehdottomasti ennakkolipun ostamista, Mehtonen vinkkaa.

Juomaa ja ruokaakin tarjolla

Kunnon festareiden tapaan St. Olaf Summerfestissa on myös oheispalveluita.

Alueella voi herkutella Alpo The Foodtruckin kokkien aidossa puuhiiligrillissä valmistamia burgereita, joita tapahtumatuottaja Linda Mehtonen kehottaa maistamaan.

Lisäksi tapahtuma-alueelta löytyvät anniskelupisteet, joihin on valittu huolellisesti juuri tähän tapahtumaan sopivat kattaukset.

— Jokaiselle varmasti löytyy jotakin, Mehtonen kertoo.

Tapahtuman juontavat MC Samppa ja Summerfest-lähettiläs vuosimallia 2019 Mirka Niemi.

St. Olaf Summerfest Savonlinnan Kirkkopuistossa 7.—8. kesäkuuta.

St. Olaf Summerfest

Perjantai

Kello 17.30: Portit avautuvat
Kello 18: Baltix
Kello 20: Ellips
Kello 22: Happoradio
Kello 00: Popeda

Lauantai

Kello 17.30: Portit avautuvat
Kello 18: Welmu
Kello 20: Arttu Wiskari
Kello 22: Antti Ketonen
Kello 00: Juha Tapio