Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston tanssiosasto muuttaa Samiedun tiloihin Pohjolankadulle — vanha toimipaikka Puistokadulla todettiin liian kalliiksi

Musiikki- ja tanssiopisto joutui etsimään halvempia tiloja tanssiopetukselle, kun keskustan tilat Puistokadulla tulivat liian kalliiksi ja kaupungin avustus tanssiin pieneni. Hieno ratkaisu löytyi Samiedulta Pohjolankadulta.

Petri Vanhanen, Petri Vanhanen

Tanssinopetuksen tilat Puistokadulla jäävät tyhjiksi tämän kevätlukukauden jälkeen. Vuonna 2014 opetusta kävi antamassa Kansallisbaletin iskuryhmä.

Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston tanssiosasto muuttaa Puistokatu 3:sta Samiedun kiinteistöön. Käynnissä oleva kevätlukukausi toimitaan vielä nykyisissä tanssitiloista Puistokadun taidekorttelissa, mutta elokuussa opetus alkaa Samiedun tiloissa.

Syynä muuttoon ovat Puistokadun kiinteistön korkea tilavuokra.

— Opetustilojen muuton perustelut ovat taloudelliset. Kaupungin keskustassa sijaitsevien nykyisten tilojen vuokrataso on oleellisesti uusia tiloja korkeampi. Opetustilojen vuokrakustannukset ovat jo useamman vuoden ajan aiheuttaneet taloudellista painetta lukukausimaksujen korottamiseen, kertoo opiston va. rehtori Arto Häyrynen.

— Tilanne muuttui entistä vakavammaksi Savonlinnan kaupungin päätettyä leikata säästötoimiinsa vedoten tanssinopetuksen toiminta-avustusta vuoden 2019 alusta alkaen. Muuttamalla uusiin tiloihin varmistamme tanssinopetuksen tulevaisuutta Savonlinnassa.

Tilavat tilat tykötarpeineen

Uudet opetustilat sijaitsevat Pohjolankadulla Samiedun kiinteistössä, jossa musiikki- ja tanssiopiston käyttöön tulee kolme tilavaa salia pukuhuonetiloineen. Lisäksi tilojen yhteydessä on suuri liikuntasali, jossa on mahdollista järjestää erilaisia esityksiä ja tapahtumia. Kiinteistössä on juuri toteutettu laaja peruskunnostus muun muassa ilmanvaihdon osalta.

Tanssinopetus alkaa tämän vuoden elokuussa uusissa tiloissa.

— Opetustilojen valmistelu tanssinopetukseen soveltuviksi alkaa jo nyt kevätkaudella muun muassa rakentamalla tanssinopetukseen soveltuvat lattiat, kertoo Häyrynen.

— Tangot, peilit, äänentoistolaitteet ja muu varustelu siirretään sinne nykyisistä tiloista kesän aikana.

Lattiaremontti ja myös uudet valot toteutetaan Samiedussa oppilastyönä.

Petri Vanhanen, Petri Vanhanen

Myös Wivi Lönn -sali jää nyt vaille käyttäjää, kun tanssin opetus siirtyy Pohjolankadulle. Kuva vuodelta 2014 Kansallisbaletin ammattilaisten ja musiikki- ja tanssiopiston oppilaiden aamutreeneistä.

Yhteistyömahdollisuuksia pohdiskellaan

Nykyinen tanssin tila on ollut lähellä sekä taidelukion että musiikki- ja tanssiopiston musiikkipuolen tiloja. Nyt lähinaapuriksi tulee ammattiopisto Samiedu.

— Odotamme innolla keskusteluissa esiin tulleiden erilaisten yhteistyömahdollisuuksien toimeenpanoa Ammattiopisto Samiedun ja Musiikki- ja tanssiopiston välillä. Näyttäisi siltä, että fyysinen läheisyys oppilaitosten välillä tulee rikastuttamaan molempien oppilaitosten toimintaa, sanoo Arto Häyrynen.

Häyrysen mukaan olisi opiston uusissa tiloissa mahdollista esimerkiksi järjestää soitinopetusta päiväsaikaan Samiedun opiskelijoille.

Tanssinopetusta saa tällä hetkelle 328 lasta ja nuorta. Musiikki- ja tanssiopistossa on neljä päätoimista tanssinopettajaa.

Tanssi-Hyrrä ja Savonlinnan musiikkiopisto yhdistyivät vuonna 2010, jolloin nykyiset tanssin tilat tulivat musiikkiopiston vuokrattaviksi.