Frozen kakkosen suosio yllätti Savonlinnassa — Ei-oota myytiin Killan ja Kuvalinnan lippuluukuilla

Teatteripäällikkö kehottaa ostamaan lipun etukäteen netistä, niin välttyy jonotukselta.

Timo Seppäläinen

Moni katsoja on joutunut tyytymään pelkkien julisteiden ihailuun, kun Frozen 2 -elokuva on myynyt saleja loppuun savonlinnalaisissa elokuvateattereissa.
Moni katsoja on joutunut tyytymään pelkkien julisteiden ihailuun, kun Frozen 2 -elokuva on myynyt saleja loppuun savonlinnalaisissa elokuvateattereissa.

Kun Disneyn luoma Elsa-hahmo lähtee selvittämään, mistä hänen taikavoimansa on peräisin, eivät savonlinnalaiset tahdo jäädä kyydistä. Sekä joulupäivänä että tapanina savonlinnalaisten elokuvateattereiden lippuluukuilta jouduttiin käännyttämään katsojia takaisin koteihinsa, kun Frozen 2 -elokuvaan oli jäljellä pelkkää ei-oota. Myös lähipäivien näytöksistä odotetaan vilkkaita.

— Osasimme toki odottaa, että uusi Frozen kiinnostaa katsojia, mutta että tässä mittakaavassa! Tähän ei osattu varautua, Savon kinojen teatteripäällikkö Tarja Piiroinen tunnustaa.

Hän on tyytyväinen siitä, että elokuvateatteri Killa saatiin pitkän remontin jälkeen auki juuri jouluksi, ja sinne saatiin Frozenille lisäesityksiä — jotka tosin nekin myytiin loppuun.

Kuvalinnassa on 179 paikkaa, Killassa 139.

Kaikenikäiset innostuivat

Frozen kakkosesta on liikkeellä erilaisia esitysversioita. Osa esityksistä on dubattuja, eli suomeksi puhuttuja, osa on originaaleja, eli alkuperäisiä englanninkielisiä.

Normaalin 2D-version lisäksi Frozenin voi katsastaa myös 3D:nä, eli erikoislasit nenällä nököttäen.

— 3D on tarjolla vain dubattuna, 2D:n voi katsoa joko suomeksi tai alkuperäiskielellä, Piiroinen sanoo.

Piiroinen on huomannut, että Frozen 2 -animaatioelokuva kiinnostaa kaikenlaista yleisöä. Se ei ole vain lasten suosikki, vaan aikuiset käyvät sitä katsomassa ilman lapsiseuraakin.

Elokuva on jatkoa vuoden 2013 ensi-iltansa saaneelle Frozen — Huurteinen seikkailu -elokuvalle. Piiroinen uskoo, että aikanaan lapsena ensimmäisen osan nähneet haluavat tulla katsomaan uuden osan nyt vähän vanhempana.

— Mielestäni elokuvassa on hyvin otettu huomioon se, että lapsikatsojat ovat varttuneet tässä välissä, Piiroinen arvioi.

Etukäteen ostettu lippu säästää jonottamiselta

Piiroinen toivoo, että savonlinnalaiskatsojat ottaisivat nykyistä rohkeammin käyttöön netin lippumyynnin. Sen avulla varmistaa itselleen paikan ja välttää jonot.

— Moni ajattelee, että tulee teatteriin ”hyvissä ajoin”, varttia vaille, mutta aika moni muukin ajattelee samalla tavalla. Siinä vaiheessa jonot voivat olla pitkät ja pahimmassa tapauksessa liput myydään loppuun ennen omaa vuoroa, Piiroinen sanoo.

Etukäteen netistä ostetun lipun kanssa saa kävellä suoraan ovelle lipuntarkastukseen, eikä jonossa tarvitse seisoa ollenkaan. Lippuostoksen pystyy tekemään verkossa myös sarjalipulla.

— Savonlinnassa nettilipun ostaa noin 10 prosenttia katsojista, kun luku esimerkiksi Joensuussa on yli 20. Joko savonlinnalaiset eivät osaa hyödyntää netin mahdollisuuksia, tai sitten täkäläiset vain tykkäävät jonottamisesta, Piiroinen naurahtaa.

Lipun voi myös varata etukäteen ja lunastaa lipunmyyntitiskiltä puolta tuntia ennen esitystä. Silloinkin kannattaa olla liikkeellä ajoissa. Joskus varatut liput ehtivät vapautua uudelleen myyntiin, kun lunastaja seisoo vielä jonossa.