Savonlinnan ja Kerimäen kirkot avoinna kävijöille, konsertit netissä, jumalanpalveluksiin saa mennä

Kesäkonsertit pysyvät netissä. Varttikonsertti-videosarja alkaa ensi sunnuntaina.

Timo Seppäläinen

Muun muassa sellisti Ilkka Vesioja ja urkuri Hannu Vesioja esiintyvät Savonlinnan seurakunnan Varttikonserteissa. Videokonsertit korvaavat tänä kesänä Keskipäivän konsertti -sarjan.
Muun muassa sellisti Ilkka Vesioja ja urkuri Hannu Vesioja esiintyvät Savonlinnan seurakunnan Varttikonserteissa. Videokonsertit korvaavat tänä kesänä Keskipäivän konsertti -sarjan.

Savonlinnan seurakunnan kaksi suurinta kirkkoa, Kerimäen iso kirkko ja Savonlinnan Tuomiokirkko, ovat sittenkin avoinna vierailijoilla arkisin. Tästä tiedotti Savonlinnan seurakunta maanantaina.

Valtakunnallinen Tiekirkkokausi on peruttu kokoontumisrajoitusten takia, mutta seurakunnilla on mahdollisuus pitää kirkkoja auki hiljentymistä ja tutustumista varten myös kesäkuukausina.

Suositut Savonlinnan ja Kerimäen kirkot ovat auki kesä–heinäkuussa arkisin kello 11–18, Savonlinna lisäksi sunnuntaisin kello 11–13 ja Kerimäki kello 11–12. Paikalla ovat aina myös suntio ja opas.

Enonkosken kirkko on avoinna tiistaisin klo 13–15. Enonkoskella ei ole opastusta. Tulijoita pyydetään huomioimaan varotoimet: 1–2 metrin turvaväli ja käsihygienia.

Suosittuja kesäkonsertteja ei pidetä seurakunnan kirkoissa, vaan sarja toteutetaan videon välityksellä.

Sarjan nimi on Varttikonsertti. Se alkaa videoituina ensi sunnuntaina. Konsertit kestävät noin 15 minuuttia

Tulossa on yksitoista konserttihetkeä.

Johtava kanttori Minna Raassina perustelee videokonsertteja tiedotteessa:

– Kokoontumisrajoitusten osittainen purkaminen ei ehtinyt vaikuttaa konserttikesän toteutukseen. Tämä toteutustapa on joka tapauksessa kuulijaystävällisin.

– Kesän konserttien kävijämäärät ovat niin suuria, että jopa Tuomiokirkon kokoisessa kirkossa osa vieraista ei välttämättä olisi mahtunut sisälle uusien turvarajojen puitteissa. Videoidut konsertit tuovat kesän musiikkielämykset kaikkien ulottuville, sanoi Raassina.

Konsertit julkaistaan sivulla Facebook.com/savonlinnansrk ja YouTube-kanavalla sunnuntaisin kello 18. Konsertit kuvataan kesäkuun alussa.

Videokonserttien esiintyjiä ovat: Katariina Kokkonen, laulu ja Minna Malinen, piano; Minna Malinen ja Seija Tapanainen, laulu, oboe, urut; Minna Raassina, laulu ja Maija Teikari, piano; Kaisa Makkonen, laulu ja Maija Teikari, piano; Pauliina Sairanen, laulu ja Eeva Tapanen, piano; Savonlinna-kvartetti; Hanni Autere, viulu ja laulu; Ilkka Vesioja, sello ja Hannu Vesioja, urut; Seeli Toivio, sello ja laulu; Kari Pykäläinen, urut; Helmi Consort: Marja Gaynor, viulu, Katri Susitaival, viola da gamba ja Anna Savelainen, continuo ja Katja Inkala, alttoviulu ja Liisa Rousti, piano.

Kesärastit-kaupunkisuunnistus pyörii ensi viikolla Savonlinnan keskustassa. Koululaisille ja perheille suunnattu suunnistus järjestetään 8.–14. kesäkuuta Savonlinnan Tuomiokirkon lähistöllä.

Kesärastien aloituspiste ja ohjeet ovat Tuomiokirkon pääoven edustalla ilmoitustaululla. Vihjeet johdattavat toiminnalliselta rastilta toiselle. Rasteilla tarvitaan älypuhelin, jossa on QR-koodin lukija. Rasteilla on muun muassa tietovisa, kesävinkkivideoita ja liikunnallista puuhaa.

Talvisalon hautausmaalla on kesän aikana kerran viikossa mahdollisuus tavata pappi tai diakoniatyöntekijä 4.6.–13.8. joka torstai kello 11–13. Keskustelemaan voi tulla arkisista kuulumisista tai mieltä painavista asioista.

Jumalanpalvelukset alkavat Savonlinnan seurakunnassa ensi sunnuntaina kello 10 Enonkosken, Kerimäen, Punkaharjun, Rantasalmen, Savonrannan ja Pääskylahden kirkoissa sekä Savonlinnan Tuomiokirkossa.

Luetuimmat