Savonlinnan Teatterin uudet työntekijät esittäytyvät yleisölle lauantaina – Myös ohjelmistosta saadaan makupaloja

Savonlinnan Teatteri järjestää perinteiset syyskauden avajaiset Savonlinnasalissa.

Soila Puurtinen

Uusi teatterinjohtaja Jouni Rissanen toivottaa kaikki tervetulleiksi lauantaina Savonlinnasaliin tutustumaan Savonlinnan Teatterin syksyn ohjelmistoon ja uusiin työntekijöihin.
Uusi teatterinjohtaja Jouni Rissanen toivottaa kaikki tervetulleiksi lauantaina Savonlinnasaliin tutustumaan Savonlinnan Teatterin syksyn ohjelmistoon ja uusiin työntekijöihin.

Savonlinnan Teatteri järjestää lauantaina 7. syyskuuta Savonlinnasalissa syksyn avajaistapahtuman, jossa yleisö pääsee tutustumaan teatterin uusiin työntekijöihin ja saa maistiaisia syksyn ohjelmistosta.

Savonlinnan Teatterissa on aloittanut tänä syksynä peräti neljä uutta työntekijää: Teatterinjohtaja Jouni Rissanen, ohjaaja Johanna Sorjonen sekä näyttelijät Pekka Johansson ja Maija Yrjölä. He kaikki esittäytyvät yleisölle kauden avajaisissa.

Lorut vievät vanhemmat lapsuuden kultaisiin muistoihin ja lapset lorujen kiehtovaan maailmaan.

Syksyn uusista ensi-illoista yleisölle esittäytyy näyttelijä Matti Ruuskan ideoima ja näyttelemä Tiitiäisen Satupuu. Runoilija Kirsi Kunnaksen iki-ihanat loruklassikot heräävät henkiin Ruuskan esittämänä ensi-illassa torstaina 12. syyskuuta. Tiitiäisen Satupuun ja Tiitiäisen Pippurimyllyn lorut vievät vanhemmat lapsuuden kultaisiin muistoihin ja lapset lorujen ihmeelliseen ja kiehtovaan maailmaan.

Lauantaina 14. syyskuuta ensi-iltaan tuleva Johanna Sorjosen ohjaama jännityskomedia 39 askelta on Skotlannin nummille sijoittuva hulvaton takaa-ajokomedia. Teatterin esittelytekstin mukaan näytelmä on näyttelijätyön juhlaa ja täynnä mitä uskomattomampia hahmoja ja salamannopeita roolivaihtoja. Neljä näyttelijää, Mikko Leinonen, Aino Mankonen, Lauri Kortelainen ja Maija Yrjölä sukkuloivat läpi esityksen lukuisissa eri rooleissa.

Lauantaina yleisö saa maistiaisia myös teatterin näyttelijöiden Pekka Johanssonin ja Linda Taskisen Kohtaamisia-teoksesta, jota esitetään seudun palvelutaloissa tilauksesta. Lämminhenkinen ja helposti lähestyttävä esitys herättää varmasti tunteita ja keskustelua. Esityksessä on musiikkia, lauluja, runoja sekä palvelutalojen asukkailta kerättyjä tarinoita. Näytelmän käsikirjoitus on Johanna Sorjosen käsialaa.

Syyskauden avajaistilaisuuden lopuksi on avoin keskustelutilaisuus. Teatterin väki vastaa esityksiä koskeviin kysymyksiin.

Savonlinnan Teatterin syyskauden avajaiset lauantaina 7. syyskuuta klo 14. Vapaa pääsy.