Itä-Suomen yliopisto järjestää Joelissa työpajan kulttuuripääkaupunkihakemusta varten — ”Olisi kiva saada paikalle ihan sellaisiakin ihmisiä, joilla ei välttämättä ole aktiivista kytköstä kulttuuriin”

Työpaja liittyy yliopiston hankkeeseen, jossa kerätään tutkimustietoa kulttuuripääkaupunkihankehakemuksen tueksi. Pajassa on tarkoitus tutkia esimerkiksi paikallisidentiteettiin liittyviä kysymyksiä.

Soila Puurtinen

Millainen paikallisidentiteetti on karjalaisilla ja savolaisilla, ja millaisia alueellisia eroja löytyy? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan 11.9. kirjasto Joelissa.
Millainen paikallisidentiteetti on karjalaisilla ja savolaisilla, ja millaisia alueellisia eroja löytyy? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan 11.9. kirjasto Joelissa.

Itä-Suomen yliopisto järjestää ideointityöpajan Savonlinnan pääkirjasto Joelin kokoustila Miitissä keskiviikkona 11.9. kello 12—16. Työpaja liittyy yliopiston hallinnoimaan Tutkimuksella tukea — Savonlinna Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 -hankkeeseen, jonka tavoitteena on tuottaa kulttuuripääkaupunkihankkeen hakukirjaa tukevaa tutkimustietoa, selvityksiä sekä luoda kulttuuripääkaupunkiprojektin tutkimus- ja evaluointisuunnitelma vuosille 2021-2027.

Työpajassa on tarkoitus tutkia Suur-Saimaan alueen asukkaiden paikallisidentiteettiä, sen rakennusaineita ja mahdollisia eroavaisuuksia maakuntien välillä. Työpajassa myös ideoidaan kulttuuripääkaupunkihankkeen tulevaisuutta — millainen on Saimaan alueen kulttuuripääkaupunkivuosi 2026?

Hankkeen projektipäällikön Katja Pasasen mukaan työpaja ei ole suunnattu pelkästään kulttuurialan toimijoille.

— Nämä tapahtumat ovat enimmäkseen kiinnostaneet kulttuuriin suuntautuneita ihmisiä. Olisi kiva saada paikalle ihan sellaisiakin ihmisiä, joilla ei välttämättä ole aktiivista kytköstä kulttuuriin. Kulttuuripääkaupunkihanke on ennen kaikkea paikallisia osallistava, ja tarkoitus on kasvattaa yhteishenkeä ja elävöittää omaa paikkakuntaa.

Savolainen, karjalainen vai saimaalainen? Itä-Suomen yliopiston kulttuuripääkaupunki 2026 -työpaja pääkirjasto Joelissa 11.9. kello 12—14. Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Ilmoittaudu tapahtumaan 4.9. mennessä täällä.