Musiikin pitää viihdyttää, sanoo metallibändi Battle Beastin laulaja Noora Louhimo — "On kunnia saada kutsu Oopperajuhlien Rocks-sarjaan"

Battle Beast tuo sunnuntaina Olavinlinnaan värikästä metallimusiikkia keskiaikamaustein. Noora Louhimo haluaa ennen kaikkea, että yleisöllä on hauskaa.

Noora Louhimo on Bettle Beast -yhtyeen keulakuva ja laulusolisti. Yhtyeen muut jäsenet ovat Eero Sipilä, Pyry Vikki, Juuso Soinio,  Janne Björkroth ja Joona Björkroth.
Noora Louhimo on Bettle Beast -yhtyeen keulakuva ja laulusolisti. Yhtyeen muut jäsenet ovat Eero Sipilä, Pyry Vikki, Juuso Soinio, Janne Björkroth ja Joona Björkroth.

Me haluamme, että yleisöllä on hauskaa. Pitää olla vaihtelua ja väriä, myös visuaalisesti.

Näin kertoo Noora Louhimo, Battle Beast -yhtyeen keulahahmo ja solisti. Sunnuntaina Louhimo ja Bettle Beast ovat pääesiintyjinä Olavinlinnassa, Opera Festival Rocks! -konsertissa. Illan muita bändejä ovat Arion ja Wheel.

— On tosi hienoa tulla laulamaan Olavinlinnaan. En ole koskaan käynyt siellä, enkä ole edes ehtinyt oopperaa kuuntelemaan, vaikka mieli kyllä tekisi. Heinäkuu on tiukkaa keikkaputkea, kertoo Louhimo.

— Tänä kesänä on Battle Beastin kanssa kierretty Keski-Eurooppaa, kotona käydään pyörähtämässä ja sitten taas lähdetään. Matkustelu kuuluu ammattiin: välillä mennään ja esiinnytään eikä mietitä, väsyttääkö. Välillä on rauhallisempaa, levätään ja tehdään uutta ohjelmistoa. Hienoa mutta rankkaa elämää.

Olavinlinna sopii yhtyeelle siksikin, että Louhimo fanittaa keskiaikaa ja aikakauden asuja. Niitä on nähty usein myös Louhimon esiintymisasuina.

— Pidän lavalla överipukeutumisesta, sellaisesta, että se myös näyttää joltakin. Yleisöllä pitää olla katsottavaa, ja niinpä asut ovat kekseliäitä ja näyttäviä. Myös valoilla tehdään paljon. Keskiaikainen linna sopii meille todella hyvin, lauluissakin sivutaan keskiaikateemoja.

— On kunnia saada kutsu Oopperajuhlien Rocks-sarjaan. Aikaisempina vuosina linnassa on ollut Suomen kovimpia metallibändejä, joten hyvässä seurassa ollaan.

Battle Beast on voittanut metallimusiikin Emman ja sen albumit ovat myyneet hyvin. Viimeisin albumi ilmestyi keväällä.

— Meidän musiikissa yhdistyvät monet musiikin eri lajit. Sen pitää olla hauskaa ja värikästä, ei pelkkää synkkää metallirevitystä. Tästä joku on varmasti eri mieltä, mutta meistä on hienoa ottaa mukaan välillä ihan pop-vaikutteita, tavallista rokkia, balladeja. Biisit ovat hyvin erilaisia keskenään.

— Tämä on luonnollisesti vaativaa äänelle: pitää muuttaa laulutapaa jossain määrin sen mukaan, millainen sävy musiikissa on meneillään.

Bettle Beastin viides albumi No More Hollywood Endings ilmestyi maaliskuussa. Sen kappaleita on kuultu yhtyeen kiertueella, jossa mukana oli juuri Arion, joka sekin on mukana sunnuntaina Olavinlinnassa. Arion soittaa raikasta ja modernia sinfonista metallila. Se julkaisi toisen albuminsa Life Is Not Beautiful lokakuussa 2018.

Illan kolmas bändi, progressiivista rockia ja metallia soittava brittiläis-suomalainen Wheel keikkailee Keski-Euroopassa omalla kiertueellaan ennen esiintymistä Oopperajuhlilla.

Wheel-yhtyeen uunituore debyyttialbumi Moving Backwards näki päivänvalon helmikuussa ja kriitikoiden arvostelut siitä ovat olleet ylistäviä.

Battle Beast perustettiin 2009 ja se teki ensimmäisen levyn 2010. Noora Louhimosta tuli laulusolisti Nitte Valon jälkeen 2013. Yhtyeen nykykokoonpano on nyt Noora Louhimo, laulu, Eero Sipilä, basso, laulu, Pyry Vikki, rummut, Juuso Soinio, kitara, Janne Björkroth, koskettimet ja Joona Björkroth, kitara,

— Meillä on taitavia muusikoita. Biisit syntyvät yhteistyöllä, ideoimalla ja kokeilemalla. Tämä on aika demokraattinen ja yhteen hiileen puhaltava yhtye, sanoo Louhimo.

Opera Festival Rocks! Battle Beast, Arion, Wheel, 21.7. klo 18 Olavinlinnassa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset