Olavinlinnan elokuu on täyteen buukattu —  Viimeisen vapaan lauantain varasi baritoni Waltteri Torikka, joka pitää linnassa 35-vuotisjuhlakonserttinsa

Linnaan on houkuteltu kesän oopperakauden jälkeen katu-uskottava tähtikaarti: ensin tulee Vesku, sitten Eput ja Tuure Kilpeläinen. Kauden päättää Lauri Tähkä. 

Don Giovanni vuonna 2015 oli  Waltteri Torikan ensimmäinen iso rooli Savonlinnan oopperajuhlilla. Tänä vuonna hän ottaa linnan estradin haltuunsa yksin.
Don Giovanni vuonna 2015 oli Waltteri Torikan ensimmäinen iso rooli Savonlinnan oopperajuhlilla. Tänä vuonna hän ottaa linnan estradin haltuunsa yksin.

Olavinlinna ei hiljene, kun oopperajuhlat päättyvät. Linna on varattu elokuun jokaisena lauantaina sen jälkeen, kun Waltteri Torikka ilmoitti tiistaina pitävänsä linnassa 35-vuotissyntymäpäivä ja 10-vuotistaiteilijajuhlansa 24. elokuuta.

Aiemmin tulostaan ovat ilmoittaneet Boxing Night -tapahtuman yhteydessä 9. elokuuta esiintyvä Vesa-Matti Loiri sekä EloJubileessa esiintyvät, 16. elokuuta soittava Eppu Normaali ja 17. elokuuta esiintyvä Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani.

EloJubileen päätöskonsertissa 18. elokuuta esiintyy mm. Kai Hyttinen.

Torikan jälkeen kauden päättää huippusuosiosta nauttiva Lauri Tähkä.

Romanttinen ilta luvassa

Rakkaudella Waltteri Torikka -konsertin ohjelmistoon kuuluu romanttisia näyttämömusiikin helmiä ja suuria suomalaisia sävelmiä. Konsertissa Waltteria säestää laajennettu viihdeorkesteri.

—  Täytän elokuussa 35 vuotta ja lisäksi tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta Kansallisoopperan debyytistäni ja urani alusta, Torikka perustelee.

—  Areenaksi valikoitui ainutlaatuiset puitteet omaava Olavinlinna, josta minulla on monia lämpimiä muistoja aiempien esiintymisten tiimoilta. Odotan elokuista konserttia innolla, Torikka tunnelmoi. Hän on konsertoinut Olavinlinnassa aiemmin vuosina 2015 ja 2016.

Suosio alkoi Tähdet, tähdet -voitosta

Torikka on monipuolinen ooppera- ja konserttilaulaja, joka tuli tutuksi suurelle yleisölle keväällä 2015 Tähdet, tähdet - ohjelman voitosta.

Klassisen musiikin piireissä Torikka oli tuossa vaiheessa jo tunnettu tekijä. Hän muun muassa voitti Lappeenrannan laulukilpailun miesten sarjan vuonna 2010. Vuonna 2013 hänelle myönnettiin Martti Talvela -palkinto.

Torikan monipuolisiin roolitöihin lukeutuu oopperarooleja Suomen kansallisoopperassa sekä lukuisilla musiikkijuhlilla ja festivaaleilla koti- ja ulkomailla.

Esiintynyt myös oopperajuhlilla

Savonlinnan Oopperajuhlilla Torikka debytoi vuonna 2016 Don Giovannina.

Lisäksi hän on konsertoinut kahteen otteeseen yhdessä hevitenori Jarkko Aholan kanssa loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla.

Torikan albumit Sydän ja Rakkaus ovat rikkoneet platina- ja kultalevyrajat Suomessa.

Lippuja tapahtumaan myy Lippupiste.

Juttua päivitetty 14.2. 2019 kello 8.00, lisätty tieto EloJubileen päätöskonsertista.