Sunnuntain isänpäiväkonsertissa sukelletaan musikaalimaailmaan, kun Savonlinnan lapsi- ja nuorisokuorot nousevat Linnalan lavalle

Linnalassa soivat sunnuntaina isänpäivän kunniaksi muun muassa musikaali- ja elokuvasävelmät nuorten esittäminä.

Soila Puurtinen

Iloinen lapsikuoro, poikakuoro Juventus sekä Linnanneidot ja Laululeikkikuoro pitävät musikaalipitoisen Isänpäiväkonsertin sunnuntaina.
Iloinen lapsikuoro, poikakuoro Juventus sekä Linnanneidot ja Laululeikkikuoro pitävät musikaalipitoisen Isänpäiväkonsertin sunnuntaina.

Linnalassa toimivien lapsi- ja nuorisokuorojen perinteinen, yhteinen konsertti pidetään tänä vuonna tavallista aikaisemmin eli jo kello 14.

— Savonlinnasalissa on kello 16 hienojen laulajien ja näyttelijöiden, Eija Ahvon ja Susanna Haaviston 40 vuotta yhdessä -konsertti. Halusimme välttää päällekkäisyyksiä. Niinpä siirsimme oman konserttimme hieman aikaisempia vuosia aiemmaksi, kertoo kuoroja johtava Leena Astikainen.

Linnalan salissa pidettävässä konsertissa laulavat 3—6-vuotiaiden Laululeikkikuoro, alakouluikäisten Iloinen Lapsikuoro ja 7—11-vuotiaiden Poikakuoro Juventus sekä 12—17-vuotiaiden Nuorisokuoro Linnanneidot. Kuoroja säestävät Ilkka Vesioja ja Maria Padatsu, piano. Rafael Maldonado johtaa poikakuoroa, Leena Astikainen muita.

Nuorisokuoro esittää sävelmiä musikaaleista ja elokuvista, kuten Viulunsoittaja katolla, Mamma mia, Tuhkimo, Schrek, Ihmemaa Oz, Space Jam ja Cherbourgin sateenvarjot.

— Meillä on tällä kertaa erityisen paljon solisteja. Sekä nuoriso- että lapsikuorolaiset saavat näyttää solistiset kykynsä, solistiesityksiä on noin puolet koko konsertista, kertoo Leena Astikainen.

Lapsikuoro esittää isänpäivälauluja sekä perinteisiä ja uusia eläinlauluja.

— Luvassa on iloinen konsertti koko perheelle, kuultavaa vauvasta vaariin. Kaikki isänpäivää juhlivat perheet ovat tervetulleita, sanoo Leena Astikainen.

Luetuimmat