Moskovassa odotetaan jo Savonlinnan Oopperajuhlien vierailua — Otello-näytökset myytiin loppuun

Savonlinnan Oopperajuhlat vierailee Moskovan Bolshoi-teatterissa ensi viikolla. Oopperajuhlat on tehnyt pitkään yhteistyötä Bolshoin kanssa, jota pidetään venäläisen oopperatradition kotina.

Soila Puurtinen

Carl Tanner ja Elia Fabbian, Otello ja Jago.
Carl Tanner ja Elia Fabbian, Otello ja Jago.

Savonlinnan Oopperajuhlat vierailee Moskovan Bolshoi-teatterissa ensi viikolla. Oopperajuhlien molemmat Moskovassa nähtävät Otello-esitykset on loppuunmyyty.

Savonlinnalaisten vierailu käynnistää samalla Bolshoi-teatterin sesongin ensimmäisenä vieraana. Otello oli arvostelu- ja lippumenestys jo viime kesänä Savonlinnassa.

— On todella hienoa, että Savonlinnan Oopperajuhlilla on Moskovassa näin suuri suosio, sanoo festivaalijohtaja Jan Strandholm Oopperajuhlien tiedotteessa.
Otelloa ei ole Moskovassa nähty omana tuotantona yli 25 vuoteen.

ierailuesityksessä Savonlinnasta tulevat solistit, kuoro, lavasteet ja puvut. Nimiroolin laulaa Carl Tanner, Desdemonana Marina Costa-Jackson ja Jagona Elia Fabbian.

Bolshoin orkesteria johtaa italialainen Antonello Allemandi ja Bolshoin lapsikuoro. Tuotannon ohjaa ranskalainen Nadine Duffaut.

— Toivomme suurta yleisömenestystä ystävillemme. Moskovalaista yleisöä odottaa epäilemättä unohtumaton kokemus, sanoo Bolshoi-teatterin johtaja Vladimir Urin

Soila Puurtinen

Elia Fabbian on Jago, Marina Costa-Jackson ihana Desdemona ja Carl Tanner hurja Otello Savonlinnan Oopperajuhlien Moskovan-vierailulla.
Elia Fabbian on Jago, Marina Costa-Jackson ihana Desdemona ja Carl Tanner hurja Otello Savonlinnan Oopperajuhlien Moskovan-vierailulla.

Kesän 2017 vierailu ei hetkessä unohdu

Oopperajuhlat on tehnyt pitkään yhteistyötä moskovalaisen oopperatalon kanssa. Edellinen vierailu Moskovassa oli vuonna 2006, jolloin ohjelmistossa oli Aulis Sallisen Ratsumies. Bolshoi-teatteri taas nähtiin vuosi sitten Savonlinnassa.

— Tämä vierailu on Oopperajuhlille tärkeä tunnustus ja hienoa jatkoa yhteistyölle, sanoo taiteellinen johtaja Jorma Silvasti.

— Bolshoi on venäläisen oopperatradition koti ja yksi maailman kuuluisimmista oopperataloista.

Jos savonlinnalaiset lähtevätkin Moskovaan hyvillä mielin, on Moskovassakin vastaanotto innostunut.

— Otamme iloisina vastaan ystävämme ja Euroopan vanhimman oopperafestivaalin. Meille erityisen tärkeä oli vuoden 2017 vierailu, jolloin Jolantan esityksen näkivät maidemme presidentit, muistelee Urin vierailua, jota seurasivat myös kaupungissa kohdanneet tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin.