Enonkosken Taidepolun teokset on tehty kierrätysmateriaalista – "Toisen roska on toisen aarre"

Taidepolun teokset kutsuvat ihmisiä katsomaan ympäristöään uusista näkövinkkeleistä.

Kiti Häkkinen

Taidepolun teokset on tehty luonnonmateriaaleista. Teos "Kuoro Bel kanto".
Taidepolun teokset on tehty luonnonmateriaaleista. Teos "Kuoro Bel kanto".

Taiderastit-niminen tapahtuma järjestetään Enonkoskella kolmatta kertaa. Tänä vuonna tapahtuma sijaitsee koskenrannan kävelyreitin varrella hiekkaveistoksia vastapäätä.

Ensimmäisiä teoksia on jo nähtävillä Pietari Makkosentien varrella. Kesän aikana taidepolun varrelle tulee uusia teoksia.

Taidepolku on osa kulttuuriosuuskunta Vehrän ideoimaa yhteisöllistä ympäristötaidehanketta. Taiteilijat ovat Vehrän kutsumia käsityöläisiä ja taiteentekijöitä. Myös paikalliset ITE-taiteilijat ovat tervetulleita mukaan.

Kantavana ajatuksena on kestävyys ja ekologisuus. Teokset toteutetaan luonnonmateriaaleista. Materiaalit on kerätty kunnan kierrätyspisteistä ja luvan antaneiden maanomistajien metsistä ja rannoilta.

– Toisen roska on toisen aarre, Simo Koivunen, yksi hankkeen ideoijista, toteaa tiedotteessa.

Kiti Häkkinen

Teos "Metsän kehrä".
Teos "Metsän kehrä".

Ajan kuluessa taideteokset elävät, muuttuvat ja häviävät, sulautuvat osaksi maisemaa tai maatuvat huomaamattomaksi. Tarkoituksena on inspiroida kävijöitä katsomaan ympäristöään uusilla tavoilla.

Myös kävijät pääsevät itse tekemään taidetta. Pietari Makkosentien varrelle on koottu tikkuja, käpyjä ja muita luonnonmateriaaleja, joista kuka tahansa saa käydä luomassa oman taideteoksen. Oman taideteoksen voi kuvata ja merkitä sosiaalisessa mediassa tunnuksella #enonkoskentaidepolku.

Taidepolulle on vapaa pääsy ja se on avoinna ympäri vuorokauden. Koronasta huolimatta taidetta on turvallista ihastella, sillä taidepolku järjestetään ulkoilmassa.

Mukana järjestämässä on kulttuuriosuuskunnan lisäksi Enonkosken kunta.