Katso nimet: Kahdeksan haki Savonlinnan museonjohtajan virkaa

Savonlinnan maakuntamuseon uuden johtajan nimi varmistunee kesäkuun puolessa välissä. Virkaa haki vain kahdeksan, ei kukaan museon nykyistästä työntekijöistä.

Soila Puurtinen

Museonjohtaja Mirjam Kosusella haetaan nyt seuraajaa. Uuden johtajan nimi saattaa olla tiedossa 13. kesäkuuta.
Museonjohtaja Mirjam Kosusella haetaan nyt seuraajaa. Uuden johtajan nimi saattaa olla tiedossa 13. kesäkuuta.

Savonlinnan maakuntamuseon johtajaksi haki määräaikaan mennessä kahdeksan hakijaa.

He ovat Ulla Ijäs Nokialta, FT Nikke Kaartinen Lahdesta, FM Anne Laiti Orivedeltä, DI, KTM Sari Nyrhinen Savonlinnasta, FM Susanna Peura Savonlinnasta, FM Severi Pihlainen Jyväskylästä, FT Anna Rauhala Helsingistä ja FM Marko Tiainen Helsingistä.

Hakijoilla tuli olla työhön sopiva ylempi korkeakoulututkinto sekä joko museologian opintoja tai vastaavaa työkokemusta.

Kulttuuritoimenjohtaja Outi Rantasuon mukaan yllätti hakijoiden vähäinen määrä. Suurella osalla hakijoita ei ole riittävää museoalan kokemusta tai museologian opintoja.

— Tästä joukosta valitaan 2—3 haastateltavaa. Haastattelut olivat 3. ja 5. kesäkuuta. Haastattelussa on mukana myös sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppinen, kertoo Rantasuo.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, valitaan Savonlinnan maakuntamuseolle uusi johtaja sivistyslautakunnan kokouksessa 13. kesäkuuta.

Paikka vapautuu, koska museonjohtaja Mirjam Kosunen jää eläkkeelle.

— Museojohtajanvaihdos tulee haastavaan hetkeen: museorakennus Riihisaaressa on menossa remonttiin, ja museon pitää siirtyä väistötiloihin, muistuttaa Rantasuo.

Maakuntamuseon työntekijöistä ei kukaan hakenut vapautunutta museonjohtajan paikkaa. Va. museonjohtajana toimii maakunta-arkeologi Martti Koponen.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut