Taidelukiolla riittää jouluista säpinää koko viikon ajan — joulu -pop upista ja myyjäisistä lahjoja pukin konttiin, konsertista joulutunnelmaa koko perheelle

Taidelukion jouluviikko käynnistyy Galleria Eteisen Joulu -pop upilla. Loppuviikosta on konsertti ja joulumyyjäiset.

Soila Puurtinen

Tänä vuonna Taidelukion joulumyyjäiset järjestetään Galleria Eteisessä. Kuva vuoden 2016 myyjäisistä.

Savonlinnan Taidelukio viettää tällä viikolla oikeaa jouluviikkoa.

Viikko käynnistyy maanantaina, kun lukion kuvataidelinjan Galleria Eteinen virittäytyy jouluun maanantaina avautuvan Joulu –pop upin myötä.

Koulupäivän aikana avoinna olevasta näyttelystä löytyy persoonallisia lahjaideoita pukinkonttiin. Myytävänä on opiskelijatöitä, kuten metalli- ja linografiikan vedoksia, joulukortteja ja -koristeita, maalauksia sekä kynttilöitä, ja koulun julkaisemia sarjakuvia ja musiikkia.

Pop upin tuotolla tuetaan keväällä toteutettavaa kuvataidelinjan 2. vuosikurssin kulttuuri- ja opintomatkaa Kööpenhaminaan.

Pop up on avoinna koko viikon.

Kuoro keskiössä joulukonsertissa

Taidelukion perinteinen joulukonsertti soi tänä vuonna Tuomiokirkossa perjantaina 14. joulukuuta. Pääosassa konsertissa on Taidelukion kuoro, joista vanhimmat opiskelijat ovat juuri palanneet Ruotsin ja Norjan esiintymismatkalta.

Joulukonsertissa kuullaan musiikkia Taikkarin tapaan esitettynä eri tunnelmissa ja tyyleissä, uutta ja vanhaa sekoittaen. Konsertin vanhimpaa musiikkia on kuoron esittämä kalevalainen joulutervehdys sekä kansanmusiikkiyhtye TaKaMuksen esittämä Piae Cantiones –sävelmä. Kuoron jouluohjelmistoon kuuluu erilaisia joululauluja Suomesta ja muualta, esimerikiksi perinteinen ukrainalainen Carol Of The Bells, alunperin ruotsalainen Nyt syttyy valot tuhannet sekä tuore gospelhenkinen kuoroversio negrospirituaalista Go Tell It On The Mountain.

Lähes satahenkistä kuoroa johtavat Heidi Takanen ja Lauri Kyrönseppä.

Näiden esitysten lisäksi konsertissa kuullaan mm. pienempiä lauluyhtyeitä, jousikvartettia kuoroa säestämässä, Taikkarin opiskelijoiden urkusooloja sekä jazzyhtyettä, joka esittää Martti Helan Hiljaisen joululaulun.

Myyjäiset muuttavat Galleria Eteiseen

Taidelukion perinteiset joulumyyjäiset ovat muuttaneet Sotilaspojankadun varrella olevasta puutalosta pääkoulun Galleria Eteiseen.

Opiskelijat myyvät tapahtumassa omia tuotteitaan ja taidettaan. Myyjäisistä löytyvät myös kauniit luonnonmateriaaleista valmistetut kranssit, kierrätyspuiset sisustustuotteet sekä koulun Joulu pop up –valikoima.

Galleria Eteisen Joulu –pop up 10.—14.12. kello 9—15. Joulukonsertti pe 14.12. kello 18 Tuomiokirkossa, vapaa pääsy, ohjelma 10 e. Taikkarin joulumyyjäiset la 15.12. kello 9—13.