Tilaajalle

Kun iloiset siat pilasivat bileet —  Anneli Pääkkönen kirjoitti hauskoja ja viisaita tarinoita, joissa eläimet pilaavat ihmisten suunnitelmat ja ihmisestä tulee outo

Savonlinnan Anneli Pääkkönen teki ehkä uransa hauskimman kirjan, jonka neljässä kertomuksessa eläimet pistävät juhannusjuhlat uusiksi ja ihmisistä tulee ilmi outoja puolia. Kuolemaakin katsotaan hauskasta vinkkelistä.

Soila Puurtinen

Anneli Pääkkönen päätti ryhtyä humoristiksi, ja tuloksena on tarinoita, joissa eläimet onnistuvat pilaamaan useita, erilaisia juhannusjuhlia.
Anneli Pääkkönen päätti ryhtyä humoristiksi, ja tuloksena on tarinoita, joissa eläimet onnistuvat pilaamaan useita, erilaisia juhannusjuhlia.

Yritän tässä kirjassa saada iloa irti siitä, kun elämä ei menekään aina suunnitelmiemme mukaan. Tämä kirja on hauskempi kuin monet aikaisemmat kirjani. Tilanteet karkaavat käsistä, ihmiset käyttäytyvät oudosti.
Näin kertoo savonlinnalainen kirjailija Anneli Pääkkönen, jonka teos Juhannusnovelleja ilmestyi ntamo-kustantamolta.
— Näiden novellien synty on oikeastaan sikojen, telkkien ja muurahaisten syytä. Monia vuosia sitten Ahvensalmella, jossa asun, kolme suurta sikaa karkasi ennen teurasauton tuloa omille teilleen. Siat olivat karkuteillä koko juhannuksen.
— Sikojen karkaamisesta on vuosia, joten aihe on hautunut pitkään. Yllätykselliset eläinjuhannukset saivat minut pohtimaan ihmisten ja eläinten kohtaamista. Ja sitä, miten se vaikuttaa ihmisten keskinäisiin suhteisiin, kertoo Pääkkönen.