Onpa kiertueella nimi: Vieraissa Paikoissa Mieleeni Muistuu Aina Sama Muisto Särkänniemen Delfiineistä! Lauteilla Savonlinnassa muun muassa itse Joose Keskitalo

Vieraissa Paikoissa Mieleeni Muistuu Aina Sama Muisto Särkänniemen Delfiineistä -niminen kiertue tuo Savonlinnaan bändikavalkadin: Joose Keskitalo, Samoaja ja Vähäsarja.

Joose Keskitalo ja The Mystic Revelation of Teppo Repo -yhtye sekä Petri Vähäsarja ja Samoaja pitävät maraton-konsertin sunnuntaina Kulttuurikellarissa.
Joose Keskitalo ja The Mystic Revelation of Teppo Repo -yhtye sekä Petri Vähäsarja ja Samoaja pitävät maraton-konsertin sunnuntaina Kulttuurikellarissa.

Savonlinnan oma Joose Keskitalo ja hänen yhtyeensä esiintyvät sunnuntaina kolmen bändin keikalla. Keskitalon, Samoaja ja Vähäsarja -kiertue on nähty eri puolella Suomea jo useana vuonna. Nyt se vihdoin tulee Savonlinnaan ja jopa niin, että kaikille kolmella lauluntekijällä on mukana oma bändi.

Kiertueen nimi jää helposti mieleen: Vieraissa Paikoissa Mieleeni Muistuu Aina Sama Muisto Särkänniemen Delfiineistä.

Joose Keskitalo tuli Savonlinnaan taidelukion kuvataidelinjalle ja tutustui siellä ensimmäistä kertaa laulajaan, joka itse tekee laulunsa ja säestää kitaralla. Siitä lähti liikkeelle yhden Suomen omaperäisimmän lauluntekijän taival.

Vaellusvuosien jälkeen on Keskitalo muuttanut Savonlinnaan, unelmiensa kaupunkiin. Nyt hän esiintyy kotikaupungissaan mukana yhtye The Mystic Revelation of Teppo Repo. Samaa yhdistelmää kuultiin Kulttuurikellarissa myös

En lähde surussa -levyn julkistamiskonsertissa viime talvena.

Joose Keskitalo on Suomen laulaja-lauluntekijöiden omintakeisimmasta päästä. Hänen mystinen ja kaunis musiikkinsa on kerännyt artistille kulttimaineen.

Keskitalon uusi albumi En lähde surussa on kerännyt kiitosta useissa medioissa, se sai muun muassa Helsingin Sanomien arvostelussa neljä tähteä ja Desibeli-lehdessä viisi.

Keskitalo kertoi Itä-Savon haastattelussa viime tammikuussa:

— Laulu lähtee usein liikkeelle unesta. Käytän tekniikkaa, jossa kirjoitan unet ylös ja lähden työstämään jotain pientä kohtaa tekstistä. En itsekään tiedä, mitä teksti pohjimmiltaan merkitsee. Pitää säilyä tietty unenomaisuus, monimerkitsevyys. Sama jatkuu musiikissa: ei kaavamaisia rakenteita tai kulkuja.

Petri Vähäsarja on Helmilevyille levyttävä laulaja-lauluntekijä. Hän on tähän mennessä julkaissut kaksi albumia, jotka molemmat ovat keränneet hyviä arvostelua. Hänen musiikissaan yhdistyvät kauniit, herkät melodiat sekä taitavasti punotut lyriikat, jotka ovat välillä karujakin.

Iloinen Petri -levyllä oli Joose Keskitalo taustalaulajana, kitaristina, sovittajana, äänittäjänä ja miksaajana. Vähäsarja ei kuitenkaan ole mikään Keskitalon kopio, vaikka miehet kuokkivatkin osin samaa maaperää monitulkintaisine kielikuvineen.

Tällä kiertueella Vähäsarja tulee soittamaan koko yhtyeensä kanssa.

Samoaja on Kokkolasta tuleva landscape pop -yhtye, joka on saanut alkunsa vuonna 2014.

Pohjoismaisia äänimaisemia ja modernia folkia sekä poppia yhdistelevä yhtye julkaisi 13. maaliskuuta ensimmäisen singlensä Svier tulevalta toiselta albumiltaan.

Joose Keskitalo, Samoaja ja Vähäsarja Kulttuurikellari 29.9. klo 18.