Musiikkiakatemia toimii talvellakin

Musiikkiakatemia: Savonlinnan Musiikkiakatemialla on perjantaina konsertti Helsingissä sekä myöhemmin mestarikurssit Savonlinnassa ja Kairossa, jossa opettajia myös Okko Kamu ja Jorma Uotinen.

Tuija Pauhu

Mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto laulaa Musiikkiakatemian talvikonsertissa perjantaina.
Mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto laulaa Musiikkiakatemian talvikonsertissa perjantaina.

Savonlinnan Musiikkiakatemia on aktiivinen myös talvella. Perjantaina järjestettävä konsertti Helsingissä on ikkuna pääkaupunkiseudulle akatemian toimintaan. Kyseessä on vuotuinen talvijuhlakonsertti. Se pidetään jo kolmatta kertaa Temppeliaukion kirkossa.

Tämän vuoden talvikonsertti on laulun juhlaa. Konsertissa esiintyvät sopraano Emriikka Salonen, altto Maiju Vaahtoluoto, tenori Ville Salonen ja baritoni Juhana Kotilainen sekä pianistit Laura Attila ja Kristian Attila.

Kaikki solistit ovat vuosien mittaan osallistuneet useita kertoja Musiikkiakatemian mestarikursseille Savonlinnassa, ja Maiju Vaahtoluoto on kotoisin Savonlinnasta.

Konsertin säveltäjänimiä ovat Brahms, Duparc, Fauré ja Wolf ja ohjelmassa on muun muassa Brahmsin Liebeslieder Walzer op. 52.

Talvijuhlakonsertti järjestetään yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliiton kanssa ja konsertti on samalla Savonlinna Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 -hankkeen promotilaisuus Helsingissä. Konserttiin osallistuvat myös Savonlinnan Musiikkiakatemian kunniapuheenjohtaja presidentti Martti Ahtisaari sekä kulttuuri- ja tiedeministeri Hanna Kosonen.

Helmi-maaliskuussa pidetään Savonlinnassa jo useita vuosia suunniteltuja talvikauden mestarikursseja ja konsertteja. Helmikuun lopulla toteutuvat professoreiden Mark Gothóni ja Marko Ylönen viulun, sellon ja kamarimusiikin mestarikurssit. Kursseihin liittyy myös konsertteja Savonlinnassa.

Jorma Silvastin ja Tuula Hällströmin Oopperan ja liedin mestarikurssi pidetään 26.2.–1.3.

Suomalais-egyptiläinen musiikkisilta tapahtuma järjestetään Kairossa 13. kerran. Kouluttajina toimivat 2.–18.huhtikuuta muun muassa Okko Kamu (orkesterin johto), Jorma Uotinen ja Riku Lehtopolku (moderni baletti) sekä Ralf Gothóni ja Suzan Sauber (kamarimusiikki). Mestarikurssit päättyvät kahteen konserttiin Kairon Oopperassa.

Savonlinnan Musiikkiakatemian talvijuhlakonsertti 24.1. klo 19 Temppeliaukion kirkossa.