"On kutkuttava tilanne, kun artistit, jotka eivät ole profiloituneet iskelmäartisteiksi, laulavat iskelmää" — Johanna Försti esiintyy Suomi 100 -iskelmäjuhlakonsertissa lauantaina 19.8.

Johanna Försti esiintyy Suomi 100 -iskelmäjuhlakonsertissa Olavinlinnassa lauantaina 19.8.

Johanna Förstistä on mukava laulaa kappaleita, joita ei ole aiemmin saanut esittää.
Johanna Förstistä on mukava laulaa kappaleita, joita ei ole aiemmin saanut esittää.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman housebändistä tuttu laulaja Johanna Försti esiintyy tulevana lauantaina Olavinlinnassa Suomi 100 -iskelmäjuhlakonsertissa. Förstin ohella lavalle nousevat konsertin juontava Yleisradion uutisjuontaja Jussi-Pekka Rantanen, laulaja Veeti Kallio, tangokuningas Mika Pohjonen sekä Kuopion kaupunginorkesteri, kapellimestari Heikki Elon johdolla.

— Kaikki solistit tulevat hieman eri suunnilta. Minulla ja Veetillä iskelmä ei ole se, mitä pääasiallisesti laulamme. Itse laulan kaikenlaista musiikkia hyvin monipuolisesti, mutta en ole varsinaisesti iskelmälaulaja, Försti kertoo.

— Tarkoitus onkin, ettei tehdä aivan perinteistä iskelmäkonserttia. Hyvin mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää.

Olavinlinnassa Försti esiintyy nyt ensimmäistä kertaa. Laulaja uskoo linnan atmösfääriin ja akustiikan antavan lisäpotkua konsertille.

— Uskon, että noin legendaarinen ja tunnelmallinen paikka vaikuttaa esiintyjien fiilikseen, ja tämä kuuluu myös yleisölle. Sikäli kyseessä on ainutlaatuinen keikka, sillä en tiedä tulenko koskaan uudestaan esiintymään Olavinlinnassa.

Myös sinfoniaorkesteri tekee keikasta erityislaatuisen. Förstin mukaan on hieno fiilis seistä monikymmenpäisen sinfoniaorkesterin edessä.

— Olen saanut mielettömiä kokemuksia sinfoniaorkestereiden kanssa esiintyessäni. Kuopion orkesteri on todella korkeatasoinen. Olen esiintynyt heidän kanssa aiemmin, ja on kiva nähdä jälleen.

Iskelmäkonsertti juhlistaa Suomi 100 -juhlavuotta. Etelä-Pohjanmaan maaseudulla kasvanut Försti kertoo itsenäisyyden olleen hänelle aina tärkeää.

— Itsenäisyys on ollut vahvana synnyinseudullani, ja merkinnyt minulle paljon lapsesta asti. Nyt, kun täytetään tasavuosia, on hienoa, että on monia hienoja tapahtumia ja konsertteja, joilla merkkivuotta juhlistetaan.
Suomen historia näkyy konsertin ohjelmistossa.

Yleisö on saanut valita kappaleet nettiäänestyksellä, ja kappaleet ovat läpileikkaus Suomen 100-vuotisesta historiasta. Yleisöäänestyksen voitti Balladi Olavinlinnasta, jonka Försti esittää.

— Konsertissa kuullaan legendaarisimpia kappaleita eri vuosikymmeniltä, ja kaikki kappaleet kuvaavat mennyttä aikaa.

Noin viikko ennen konserttia laulaja odottaa jo Olavinlinnan lavalle pääsemistä.

— Kiva, kun pääsee laulamaan kappaleita, joita ei ole aiemmin päässyt esittämään. On kutkuttavat tilanne, kun artistit, jotka eivät ole profiloituneet iskelmäartisteiksi, laulavat iskelmää. Tämä tuo konserttiin upeaa särmää, ja iso orkesteri tulee kuulostamaan upealta. Uskon, että tulee onnistunut konsertti.

EloJubilee-tapahtuman Suomi 100 -iskelmäjuhlakonsertti Olavinlinnassa lauantaina 19.8. kello 19.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.