Kielikahvila Lingva muuttaa — uusi toimintapaikka löytyi pääkirjasto Joelista

Soila Puurtinen

Kielikahvila on ollut suosittu kokoontumispaikka savonlinnalaisille. Arkistokuva.
Kielikahvila on ollut suosittu kokoontumispaikka savonlinnalaisille. Arkistokuva.

Linnalan opiston kielikahvila Café Lingva aloittaa viidennen toimintavuotensa uudessa paikassa, kertoo Linnalan opisto tiedotteessaan.

Koska Kahvila Alegrian sulki joulun jälkeen ovensa Puistokadulla, kielten ystävät siirtyvät pääkirjasto Joelin Miitti- ja Tilkku-tiloihin.

Kielikahvila kokoontuu entiseen tapaan aina kuukauden toisena maanantaina, tosin ajoitusta on hieman sopeutettu kirjaston aukioloon.

Nyt keskustelu kielipöydissä alkaa vartin verran totuttua aikaisemmin eli kello 17.15, ja kahvikupit korjataan pöydiltä kello 18.45.

Kirjaston kahvila on luvannut pidentää aukioloaan Café Lingvan kokoontumispäivinä, joten kahvilla, teellä ja leivonnaisilla voi itseään virkistää edelleen keskustelun lomassa.

Café Lingvaan ovat tervetulleita kaikki kielistä ja kulttuureista kiinnostuneet. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Vapaaehtoisten syntyperäisten puhujien vetämissä kielipöydissä jutellaan vaihtelevista aiheista, tai jos oma puhetaito ei vielä riitä, toisten tarinointia voi vain kuunnella.

Kävijöitä on ollut keskimäärin 30 illassa, ja kielivalikoima vaihtelee kuukausittain saatavilla olevien vapaaehtoisten mukaan. Natiiveja saattaa pöydässä olla useampiakin. Myös suomen kielen pöytä on tarjolla maahanmuuttajille.

Kahvilaan on vapaa pääsy.

Seuraava kielikahvila kokoontuu Joelissa maanantaina 14. tammikuuta. Vapaaehtoiseksi äidinkieliseksi kielipöydän vetäjäksi voi ilmoittautua Linnalaan, p. 040 680 3819 tai paivi.harjusalmi@linnala.fi.