Vallilan Tango viihdyttää Kellarilla lauantaina — ”Luvassa on perinteistä suomalaista iskelmätanssimusiikkia tanssilavojen kulta-ajoilta yhtyeeltä, joka on kovasti pidetty ja kehuttu”

Osa Kulttuurikellarin parketista pidetään vapaana, jotta keikalla olisi mahdollisuus heittäytyä tanssin pyörteisiin.

Vallilan Tango

Vallilan Tango esittää tanssilavojen kulta-ajan musiikkia Kulttuurikellarilla.
Vallilan Tango esittää tanssilavojen kulta-ajan musiikkia Kulttuurikellarilla.

Tanssiorkesteri Vallilan Tango esiintyy Olavi Jazzin klubi-illassa Kulttuurikellarilla lauantaina kello 19. Yhtye pysähtyy Savonlinnassa kesäristeilyllään höyrylaiva s/s Anterolla. Seitsenhenkinen orkesteri esittää vanhaa suomalaista tanssimusiikkia 30- ja 40-luvuilta alkuperäistyylisesti sovitettuna.

— Luvassa on perinteistä suomalaista iskelmätanssimusiikkia tanssilavojen kulta-ajoilta yhtyeeltä, joka on kovasti pidetty ja kehuttu, kertoo Olavi Jazz ry:n puheenjohtaja Matti Makkonen.

Tanssikengätkin voi halutessaan kaivaa esiin.

— Konsertin aikana on mahdollista pyörähdellä parketilla, koska päätimme pitää osan parketista vapaana.

Vuonna 2005 perustetun tanssiorkesterin ohjelmisto koostuu tutuista ja harvemmin kuulluista suomalaisten säveltäjien iskelmistä. Viime vuosina yhtye on tehnyt tunnetuksi muun muassa Toivo Kärjen, Pentti Viherluodon, Usko Kempin ja Tauno Marttisen 30- ja 40-luvun ennen julkaisematonta tuotantoa. Yhtyeen vanhantyyliseen kokoonpanoon kuuluu viulu, klarinetti, alttosaksofoni, trumpetti, haitari, kitara ja banjolele. Ripauksen eksotiikkaa tuo yhtyeen laulaja, hollantilainen Hans Wessels, joka jätti kotimaansa ja päätyi Suomeen laulamaan melankolisia tangoja.

Vallilan Tango on esiintynyt muun muassa Sodankylän elokuvajuhlilla, Flow Festivalissa, Seinäjoen tangomarkkinoilla sekä ulkomailla Bremenissä, Hampurissa, Berliinissä, Pariisissa ja Prahassa. Lisäksi orkesteri järjestää vuosittain huippusuosittuja Vallilan vapputansseja Helsingissä.

Yhtyeeseen kuuluvat Hans Wesselsin lisäksi Mari Koppinen (viulu), Miia Reko (trumpetti), Antti Alavuotunki (klarinetti, alttosaksofoni), Sakari Hyrkkö (harmonikka), Topi Karvonen (kontrabasso) ja Arto Chydenius (kitara).

Vallilan Tango Savonlinnan Kulttuurikellarilla, Olavinkatu 34, lauantaina 3.8.kello 19. Liput: 20/15 euroa ovelta tai ennakkoon 18/13 euroa täältä.