Pöytälaatikko auki, omat biisit tai tekstit esiin ja rohkeasti yleisön eteen! Omatekonen Klubi on Savonlinnan ensimmäinen open mic -tapahtuma, nyt katsotaan, miten se toimii

Niko Taskinen uskoo, että ihmisillä on pöytälaatikoissaan kosolti esittämättömiä aarteita, biisejä, runoja tai mitä vain. Keskiviikkona kokeillaan, miten toimii Omatekonen Klubi. Tilaa on vielä parille esiintyjälle.

Soila Puurtinen

Niko Taskinen on pistänyt Kulttuurikellarin väen kanssa Savonlinnan ensimmäisen Omatekonen Klubin, jossa ilmottautuneet saavat esittää omia juttujaan, vaikka pöytälaatikkorunoja tai -biisejä.
Niko Taskinen on pistänyt Kulttuurikellarin väen kanssa Savonlinnan ensimmäisen Omatekonen Klubin, jossa ilmottautuneet saavat esittää omia juttujaan, vaikka pöytälaatikkorunoja tai -biisejä.

Keskiviikkona on Kulttuurikellarin ravintolassa Omatekonen Klubi. Mistä on kyse, illan isäntä Niko Taskinen?

— Omatekonen Klubi on rento ja hyvin matalan kynnyksen open mic -tyyppinen ilta, jossa kuka tahansa saa esittää itse tekemiään juttuja. Esikuva on Englannista, missä opiskelin vuosia sitten. Siellä on joka toisessa pubissa open mic -iltoja, joissa ihan tavalliset ihmiset esiintyivät. Tosin siellä kyse on enemmänkin karaoke-tyyppisestä laulamisesta, tuttujen biisien esittämisestä.

— Nyt on tarkoitus, että ihmiset esittävät itse tekemiään juttuja. Tarvitsee vain ilmoittautua ennakkoon. Tarjoamme siis tilaisuuden tuoda esille mitä vain omatekemää, joka on ehkä lojunut laatikossa pitkäänkin. Tällaista ei ole ollut Savonlinnassa aikanaan kymmeneen vuoteen.

Mitä Omatekonen Klubilla voi esittää?

— Siellä on äänentoistolaitteet, piano ja kitara. Esitys voi olla jokin biisi tai runo tai muu teksti tai vaikka 30 sekunnin punkpläjäys. Alamittaa ei ole, maksimipituus on noin 15 minuuttia.

Millainen tunnelma on yleensä open mic -illoissa?

— Tällaisella klubilla on hyvin vastaanottava ja kannustava yleisö. Open mic -iltaan kuuluu jaettu ilo siitä, että ihmiset uskaltavat tuoda omia juttujaan esille ja ovat ylipäätään tehneet jotain. Siellä ei ole arviointia tai arvostelua, vaan kannustusta ja iloista olemista.

— Nyt esiinnytään aika intiimissä ravintolatilassa, ei suuressa salissa, mikä sekin lisää kotoisuuden tunnelmaa.

Kuinka paljon tapahtumaan on tulossa esiintyjiä?

— Omatekonen Klubi on innostanut mukavasti tekijöitä, mutta muutama mahtuisi vielä mukaan. Tapahtumalla ei ole minkäänlaista budjettia, joten tiedotus on ollut aika rajoitettua. Kymmenisen esiintyjää iltaa kohden olisi mukava. Yhdeksi esiintyjäksi lasketaan myös pieni yhtye.

Onko Omatekonen Klubilla jatkoa?

— Katsotaan, kuinka tämä ensimmäinen ilta onnistuu. Minulla on sellainen kutina, että täällä voisi olla vaikka kuinka paljon biisinikkareita ja kirjoittajia, joilla on esittämätöntä materiaalia. Jo pelkästään taidelukiossa on paljon musiikintekijöitä. Olisi hienoa, jos tästä tulisi säännöllinen juttu.

Omatekonen Klubi ke 30.10. klo 19. Kulttuurikellari-ravintolassa. Järj. kulttuurihanat, ilmoittautuminen ja tiedustelut Niko Taskinen 044 2987 544.