"Nyt ei olla turhapuroja, mutta hauskaa on luvassa!" Kerimäen mieslaulajat pitää vappukonsertin monen vuoden tauon jälkeen

Kerimäen mieslaulajien vappukonserteilla on ollut uskollinen kannattajajoukko. Nyt odotus palkitaan: tänä vappuna on luvassa perinteisiä ja ihkauusiakin vappuviisuja.

Tuija Pauhu

Vuonna 2000 Kerimäen laulavat miehet pukeutuivat vappukonserttiin Uuno Turhapuroiksi. Näin hulvatonta lookia ei ehkä tänä vappuna nähdä, mutta hauskuutta ja vappuisaa mieskuorolaulua on luvassa monen vuoden tauon jälkeen.
Vuonna 2000 Kerimäen laulavat miehet pukeutuivat vappukonserttiin Uuno Turhapuroiksi. Näin hulvatonta lookia ei ehkä tänä vappuna nähdä, mutta hauskuutta ja vappuisaa mieskuorolaulua on luvassa monen vuoden tauon jälkeen.

En minä tiedä, mitä hassua ne miehet ovat kehittäneet. Varmaa on, että jotain sieltä tulee.

Näin sanoo Kerimäen mieslaulajien johtaja Pertti Järvisalo ja viittaa Kerimäen miesten vappukonserttiin.

— Uutinen on tietenkin se, että me ylipäätään pidämme vappukonsertin. Niitä pidettiin vuosia sitten kovinkin ahkerasti, mutta viime vuosina ovat vappukonsertit jääneet tyystin.

— Vappu- ja kevätlauluja on mieskuorolle tarjolla vaikka kuinka. Niinpä konsertti aloitetaan perinteisellä linjalla. eli

Nyt leivoset ilmassa leikkiä lyö

-laulu ja muuta sen henkistä. Myös serenadit ja romanssit kuuluvat kevääseen. Luvassa on myös solisteja kuoron riveistä: Kimmo Makkonen, Lauri Lehikoinen ja Mika Karjula.

Konsertin toinen puolisko tarjoaa uudempaa kotimaista viihdettä. Luvassa ovat muun muassa Juha Holman Saunadirektiivi sekä Pertti Järvisalon sovittamia tuttuja lauluja, kuten Nuorten miesten savusauna, Rantakoivu, Jälkitauti, Naamakirja ja Kertokaa se hänelle

Kuoron puheenjohtaja Jukka Suomalainen on ihastunut uusiin lauluihin.

— Toki nämä vanhat tutut kevätlaulut ovat hienoja, mutta kyllä näitä uusia on hauska laulaa. Ihan uusia juttuja tulee opittua, ja niissä on kyllä hyvä meininki, ihan tulee henki päällä laulaessa!

— Kun ihmiset Kerimäellä ovat kuulleet, että me pidämme pitkän tauon jälkeen vappukonsertin, ovat he olleet hyvin innoissaan. Uskonpa, että meillä on sali täynnä ja kahvi ja munkit maistuvat.

Kerimäen mieslaulajat ovat muutamana vappuna jopa pukeutunut hyvinkin hauskasti. Sitä ei tänä vappuna ole odotettavissa.

— Hauskuutta on toki tiedossa, ja musiikin menosta on takeena jo se, että Mika Siekkinen säestää kuoroa jälkipuoliskolla, lupaa Pertti Järvisalo.

Kerimäen mieslaulajien vappukonsertti 1.5. klo 13 Kerimäen B-koulun juhlasalissa.