Runokin on nyt vapaa – tuo omasi rohkeasti harrastajien lausuttavaksi!

Linnan Lausujat odottaa nyt runoja, joita voisi lausua: omat runot tai toiverunot, tuo ne maanantaina kirjastoon tai tule itse lausumaan omasi!

Tuire Punkki

Maanantaina on Runon ja suven päivä. Sen kunniaksi on Joelissa Vapaa runo -tapahtuma kesän tunnelmissa.
Maanantaina on Runon ja suven päivä. Sen kunniaksi on Joelissa Vapaa runo -tapahtuma kesän tunnelmissa.

Savonlinnan ainoa runonlausuntaan keskittyvä ryhmä Linnan Lausujat järjestää vapaamuotoisen runotapahtuman Runon ja suven päivänä eli maanantaina 6. heinäkuuta Savonlinnan pääkirjasto Joelin terassilla.

Vapaa runo -tapahtumassa Linnan Lausujien taitavat jäsenet ovat varautuneet esittämään itse myös yleisön toivorunoja. Lisäksi kaikki itse runoja kirjoittavat voivat joko tuoda omat runonsa lausuntaharrastajien esittäviksi tai jokainen voi myös esittää itse tekemänsä runon.

– Tule kuuntelemaan tai esittämään runoja meidän kanssamme! Tuo toiverunoja, tuo omia runojasi, lausu itse tai anna meille esitettäviksi tai tule vain kuuntelemaan runoutta. Runo on nyt täysin vapaa ja lava avoin, kehottaa ryhmän ohjaaja Kaarina Lavonen.

– Monet kirjoittamista harrastavat eivät itse mielellään esitä omia tekstejään. Nyt on mahdollisuus kuulla lausujan tulkinta.

Lavosen mukaan kyseessä on hieman open mic -tyyppinen lavatapahtuma, jossa ei tosin mikkejä juuri käytetä. Tärkeä ero on raadin puuttuminen:

– Tässä lavarunotapahtumassa ei arvostella runoja eikä esityksiä, vaan nautitaan ja iloitaan niistä. Tästä tulee iloinen, yhteinen, yhdessä tehty tapahtuma, sanoo Lavonen.

Linnan Lausujat esittävät myös muutamia runoja syksyllä toteutettavan matinean runoista. Muitakin runoyllätyksiä on mahdollista kuulla.

Vapaa runo -tapahtuma ma 6.7. klo 14 Savonlinnan pääirjasto Joelin terassilla, Linnan lausujat.