Bravo, balettitanssijat! Sunnuntaina nähdään Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston Pisarat-esitys Kansallisbaletin lavalla

Dãnut Cioatãn ohjaamien 13—14-vuotiaitten balettiharrastajien ryhmän Pisarat-tanssi valittiin BalettiPaletti-katselmukseen, sunnuntaina ryhmä esiintyy Suomen päänäyttämöllä.

Tuija Pauhu

Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston baletin EK3-ryhmän Pisarat-tanssi
 nähdään sunnuntaina Suomen Kansallisoopperassa osana 
tanssioppilaitosten yhteistä BalettiPaletti-tapahtumaa, jonka esiintyjät
 valittiin videoiden perusteella.
Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston baletin EK3-ryhmän Pisarat-tanssi nähdään sunnuntaina Suomen Kansallisoopperassa osana tanssioppilaitosten yhteistä BalettiPaletti-tapahtumaa, jonka esiintyjät valittiin videoiden perusteella.

Savonlinnan Tanssi- ja musiikkiopiston tanssisali ykkösessä on iloinen ja odottava tunnelma. Eikä ihme: tanssin EK3-ryhmä hioaa Pisarat-tanssiaan, joka nähdään sunnuntaina Kansallisoopperan suurella lavalla.

Tämä tanssi valittiin Suomen tanssioppilaitosten BalettiPaletti-esitykseen kahdenkymmenen muun esityksen rinnalle. Esiintyvät ryhmät valitsi Suomen Tanssioppilaitosten liitto ry. ja Suomen kansallisbaletti videotaltiointien perusteella.

Tuija Pauhu

18978284.jpg

— Tämä on meille kaikille hieno juttu. Tänä ryhmä on ollut aikaisemminkin samassa katselmuksessa vuonna 2017. Nyt videoita lähetettiin 50 ja niistä siis 21 valittiin katselmukseen, kertoo balettiopettaja Dãnut Cioatã, joka on laatinut myös Pisarat-tanssin koreografian.

— Se on balettia, mutta siinä on piirteitä myös nykytanssista. Ehkä voi sanoa, että se on modernia balettia. Tanssi kuvailee vedenpisaroiden liikettä.

Dãnut Cioatã kiittää ryhmän tanssijoita: kaikki ovat ahkeria ja sitoutuneita, ja ryhmä on pysynyt pitkään koossa. 13—14-vuotiailta harrastajilta tanssi vaatii jatkuvaa kuudesta kymmeneen tunnin harjoittelua viikossa. Sivuaineena on usein nykytanssi tai showjazztanssi baletin lisäksi.

Tuija Pauhu

18978340.jpg

Tuloksena on Pisarat-tanssi, jossa on höyhenen kevyitä hyppyjä, kauniita kädenliikkeitä, korkeita jalan nostoja musiikin tahtiin; baletti on kaunista katseltavaa.

Viime vuonna (2018) Savonlinnan musiikki ja tanssiopistosta Dãnut Cioatãn Oopperan & Baletin päänäyttämölle Kansallisbalettiin ohjaama balettiryhmä EK2 edusti Oulussa Arktiset askeleet -tapahtumassa saaden esityksellään stipendin. Silloin tapahtumaan oli lähetetty 117 videota, joiden perusteella valittiin osallistumaan tapahtumaan 41 ryhmää. Esiintyvistä 41 ryhmästä valittiin 12 ryhmää, jotka saivat stipendit ja kunniakirjat.

Matka Oopperan & Baletin päänäyttämölle Kansallisbalettiin on Cioatãn mukaan hieno juttu tanssijoille ja myös koko opistolle.

Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston balettiryhmä oli mukana myös edellisen kerran järjestetyssä BalettiPaletissa vuonna 2017 Kansallisbaletissa. Silloinkin 49:stä tanssinumerosta valittiin mukaan 31 esitystä.

Tuija Pauhu

18978289.jpg

Luetuimmat

Kommentoidut