Tilaajalle

”Kouluorkesteri lisää älyä, iloa ja ymmärrystä” — Sulkavalla on ensimmäisenä Suomessa kokeiltu keväällä Yamaha School Band -metodia, jossa soitto opitaan kokonaan yhdessä puhaltamalla

Sulkavalla toimii Suomen ainoa Yamaha School Band -metodin mukaan perustettu yhtye, jossa kaikki aloittavat yhdessä ja edetään ilman soittotunteja. Metodin tuntijat Hollannista kävivät katsomassa Sulkavan menoa ja kannustavat kaikkia yhteissoittoon.

Riitta-Leena Lempinen-Vesa

Marion Zwanenberg-Neefs, Vincent de Leur ja  Vitoldas Sokolnikas tuovat Suomeen maailmalla suosittua Yamaha-koulubändimetodia. Ensimmäinen paikka on Sulkava, jossa noin 20 puhaltajaa on kokeillut epätavallista yhteissoittoa pari kuukautta.
Marion Zwanenberg-Neefs, Vincent de Leur ja Vitoldas Sokolnikas tuovat Suomeen maailmalla suosittua Yamaha-koulubändimetodia. Ensimmäinen paikka on Sulkava, jossa noin 20 puhaltajaa on kokeillut epätavallista yhteissoittoa pari kuukautta.

Ajatus on yksinkertainen: annetaan jokaiselle luokan oppilaalle puhallinsoitin ja sitten vain ryhdytään soittamaan yhdessä. Kukaan ei saa yksityisopetusta, mutta siihen voi hakeutua, jos soitto alkaa kiinnostaa. Yhdessä oppiminen vie eteenpäin, kaikki neuvovat toisiaan. Kun joku hoksaa uuden asian, hän opettaa sen kavereille.

Uusimmat uutiset