Leikkimiekat halkoivat ilmaa kansainvälisen Amaze Me Leader -seikkailuleirin vierailessa Olavinlinnassa

Kouvolalainen Valtteri Rajamäki ja skotlantilainen Megan McIntyre mittelivät leikkimiekoilla.

Antti Varonen

Kouvolalainen Valtteri Rajamäki ja skotlantilainen Megan McIntyre mittelivät leikkimiekoilla.

Olavinlinnassa oli aamupäivällä leikkisä tunnelma, kun Amaze Me Leader -seikkailuleirin leiriläiset sovittelivat kypärää ja panssaria sekä kalisuttelivat miekkoja. Panssarin ja kypärän sovittamisen yhteydessä leiriläisten tehtävänä oli arvata varusteiden paino.

— Miehillä arviot osuvat lähemmäs. Naiset arvioivat painon yläkanttiin. Ehkä heistä varusteet tuntuvat raskaammilta, haarniskoja esitellyt Olavinlinnan opas Anne Paulasuo kertoi.

— Skotlantilaiset ovat olleet erityisen kiinnostuneita linnasta. Heille tällainen sotalinna on erikoinen asia. Skotlannin linnat ovat enemmänkin aristokraattien kotilinnoja.

Kansainvälinen Amaze Me Leader -leiri alkoi sunnuntaina Helsingistä, ja sen aikana leiriläiset kiertävät Saimaan alueella sijaitsevia rasteja. Rastipaikkoina toimivat Saimaan alueen yritykset, kylät ja yhdistykset, joiden ympäristössä osallistujat suorittavat erilaisia tehtäviä. Rastipaikkoja yhdistää se, että niitä on rahoitettu vuosien varrella Euroopan maaseuturahastosta Leader-ohjelman kautta.

Leirin 60 osallistujaa tulevat Latviasta, Virosta, Skotlannista ja Suomesta.

— Latviasta ja Skotlannista osallistujia on eniten. Kokonaisuudessaan ulkomaalaisia on noin 2/3 kaikista leiriläisistä, Piällysmies-yhdistyksen toiminnanjohtaja Teppo Leppänen kertoo.

Piällysmies vastasi leirin perjantain ohjelmasta.

— Olavinlinnassa teemme tehtäviä, ja tehtävien kautta linnan kehityksen alku ja Etelä-Savon kehitys tulee leiriläisille tutuiksi. Samalla he saavat aikaperspektiiviä. Iltapäivällä vierailemme SaimaaLife, Rantakatti ja Hepokatti -yrityksissä.

Leiriläisten joukossa Olavinlinnaa kiersi latvialainen Zandra Truksane. Hän vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa.

— Osallistuin leirille, koska olen mukana latviassa tehtävässä leader-toiminnassa. Kaikki rastit ovat olleet kiinnostavia.

Huomenna päättyvän leirin järjestää viisi Leader-yhdistystä sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk.

Juho Papinniemi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.