Mestarikurssilaiset esiintyvät lauantaina Melartin-salissa

Paavali Jumppasen mestarikurssille osallistui seitsemän lahjakasta suomalaista nuorta pianistia.

Anssi Hietamaa

Pianisti Paavali Jumppasen lahjakkaat nuoret mestarikurssilaiset esiintyvät Melartin-salissa tänään.
Pianisti Paavali Jumppasen lahjakkaat nuoret mestarikurssilaiset esiintyvät Melartin-salissa tänään.

Savonlinnan Musiikkiakatemian konserttikesä päättyy pianisti Paavali Jumppasen pianon mestarikurssin konserttiin Melartin-salissa lauantaina 8. elokuuta.

Savonlinnan kesäyliopiston kanssa yhteistyössä Savonlinnassa 3.–8. elokuuta järjestetylle Jumppasen mestarikurssille osallistuvat lahjakkaat nuoret suomalaiset pianistit Marina Johansson, Linn Järvi, Atte Kohtala, Ruthmariia Lehmuskoski, Vilja Raitala, Heta Räisänen, Samiel Saarikivi ja Lilli Theisen.

Eri puolilla maailmaa säännöllisesti konsertoiva pianotaiteilija Paavali Jumppanen alkaa ensi kaudesta lähtien hoitaa professuuria Australian Melbournessa.

Musiikkiakatemia on järjestänyt kesän aikana noin 30 korkeatasoista laulu- ja kamarimusiikkikonserttia. Yleisö on päässyt nauttimaan niin mestarikurssilaisten harjaantuneista esityksistä kuin myös jo tunnettujen taiteilijoiden konserteista.

– Suomalaisia opiskelijoita on hakeutunut mestarikursseille tavanomaista enemmän ja myös konserteissa on ollut todella hyvin yleisöä koronasuositukset huomioiden, kertoo musiikkiakatemian toiminnanjohtaja Matti Makkonen tiedotteessaan.

Paavali Jumppasen pianon mestarikurssin konsertti Melartin-salissa la 8. elokuuta klo 15.

Uusimmat uutiset