Tilaajalle

Japanilaisopiskelijat ihastuivat taidelukion vapauteen, rentoon vapaa-aikaan ja Suomen naisten tasa-arvoon: ”Ei ihme, että Suomi johtaa onnellisuustilastoja”

Opiskelijaryhmä Japanista löytää Suomen elämästä paljon asioita, joissa voisi ottaa oppia: tasa-arvo, suhtautuminen työhön, koulun rentous, maahanmuutto, sateenkaarinuoret. Huonoa ovat kylmyys ja salmiakki.

Soila Puurtinen

Koben yliopiston opiskelijat ovat oppineet runsaassa viikossa paljon Suomen elämästä ja luonnosta Itä-Karjalan kansanopiston kurssilla. TIistaina oli vuorossa tutustuminen Lyseon lukioon. Suomessa kiinnostivat erityisesti  koulutus, tasa-arvo ja seksuaalivähemmistöjen asema.
Koben yliopiston opiskelijat ovat oppineet runsaassa viikossa paljon Suomen elämästä ja luonnosta Itä-Karjalan kansanopiston kurssilla. TIistaina oli vuorossa tutustuminen Lyseon lukioon. Suomessa kiinnostivat erityisesti koulutus, tasa-arvo ja seksuaalivähemmistöjen asema.

Suomalaiset erottavat työ-minän ja vapaa-aika-minän ja ovat ajattelematta töitään vapaalla. Se on meistä ihmeellistä ja hienoa. Ehkä juuri tästä syystä suomalaiset ovat monessa onnellisuustilastossa niin korkealla. He osaavat rentoutua, antavat persoonansa elää. Japanissa ihminen on ensisijaisesti työntekijä, aina, vapaallakin.

Kommentoidut