Huippukuoro Kanadasta konsertoi Kerimäen kirkossa

The Winnipeg Singersin Suomen-kiertue huipentuu Kerimäen konserttiin, jonka ohjelmassa on myös Sibeliuksen lauluja.

The Winnipeg Singers

Kanadalainen korkeatasoin kuoro The Winnipeg Singers konsertoi torstaina Kerimäen kirkossa. Kerimäen konsertti päättää kuoron Suomen-kiertueen.
Kanadalainen korkeatasoin kuoro The Winnipeg Singers konsertoi torstaina Kerimäen kirkossa. Kerimäen konsertti päättää kuoron Suomen-kiertueen.

Yksi Kanadan korkeatasoisimmista kuoroista, vuonna 1972 perustettu Winnipeg-laulajat eli Winnipeg Singers, konsertoi torstaina Kerimäen kirkossa. Kuorossa on tällä hetkellä 24 koulutettua laulajaa ja sitä johtaa Yuri Klaz.

Kuoro on esiintynyt Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Winnipeg-laulajat muun muassa edusti Kanadaa maailman kuorosymposiumissa Kiotossa Japanissa.

Winnipeg-laulajia on pidetty pitkään yhtenä Kanadan hienoimmista kuoroista. Sen tehtävänä on valmistaa monipuolista kuoromusiikkia ja esittää sitä korkeimmalla mahdollisella tasolla jatkuvasti kasvavalle yleisölle.

Kuoron ammattilaulajat esittävät musiikkia, jonka ulottuu renessanssista nykypäivään. Kuoro myös tuo esille kanadalaista musiikkia, myös uusia teoksia. Sillä on vuosittain konserttisarja, joka houkuttelee mukaansa Pohjois-Amerikan hienoimpia muusikoita.

Kuoro tekee yhteistyötä monentyyppistä toimijoiden kanssa, kuten Shakespeare-teatterin, barokkiyhtyeitten ja nykytanssijoitten. Kuoro esiintyy myös säännöllisesti Winnipegin sinfoniaorkesterin kanssa ja järjestää laulutyöpajoja työpaikoilla ja erilaisten yhteisöjen kanssa.

Winnipegin laulajat on saanut useita tunnustuksia Kanadassa ja myös muualla päin maailmaa.

Kuoroa kuullaan säännöllisesti paikallisessa ja kansallisessa CBC-radiossa. Heinäkuussa 2005 kuoro edusti Kanadaa kuudennessa Taipein kansainvälisessä kuorofestivaalissa ja seitsemännessä maailmanmestaruuskongressissa Kiotossa.

Heinäkuussa 2016 kuoro kävi Saksassa, Itävallassa ja Italiassa. Vuonna 2016 järjestetyllä kansainvälisellä kuorofestivaalilla Firenzessä Winnipeg-laulajat sai parhaan mahdollisen kunniamaininnan.

Heinäkuussa 2019 kuoro on tekemässä Suomen kiertuetta, jossa se laulaa Suomenlinnassa, Helsingissä, Jyväskylässä ja Savonlinnan keskipäivän konsertissa sekä pitää torstaina Kerimäen kirkossa konsertin.

Kerimäen kirkon konsertissa kuullaan kanadalaisten säveltäjien musiikin lisäksi muun muassa Einojuhani Rautavaaran ja Jean Sibeliuksen lauluja.

Winnipeg Singers -kuoron konsertti Kerimäen kirkossa 18.7. klo 18.

Luetuimmat