Mestarilaulajat-kilpailun finalistit valittu — Savonlinnasta finaaliin Aaro Jaatinen ja Joona Takanen

Linnalassa kaikui lasten laulu koko päivän, 34 lasta ja nuorta ympäri Suomea kilpaili 15 finaalipaikasta

Antti Varonen

Savonlinnan Mestarilaulajat -kilpailun 2017 osallistujat saivat kaikki ruusut, lahjan ja kunniakirjan. Kilpailun finaali pidetään heinäkuussa, siihen valittiin lauantaina 15 laulajaa, viisi kustakin sarjasta.
Savonlinnan Mestarilaulajat -kilpailun 2017 osallistujat saivat kaikki ruusut, lahjan ja kunniakirjan. Kilpailun finaali pidetään heinäkuussa, siihen valittiin lauantaina 15 laulajaa, viisi kustakin sarjasta.

Lauantaina käytiin Linnalan kansalaisopistossa kymmenensien Savonlinnan Mestarilaulajat -kilpailujen semifinaali. Kilpailijat oli valittu äänitteiden perusteella.
Kirkas, puhdas laulu soi läpi päivän, ja tuomaristolla oli vaikea työ valita jatkoon päässeet.
Helsingin virolainen laulukoulu ja Tampereen konservatorion lasten laululuokka näyttivät, että ala-asteikäinenkin voi käydä lauluopetuksessa ja parantaa laulutaitoaan. Kaikki osallistuneet virolaiset ylsivät finaaliin, ja myös tamperelaiset menestyivät.

Vuosina 2007—2009 syntyneiden tyttöjen sarjasta finaaliin valittiin Helmi Salmelin Tampereelta, Laura-Maria Hunt Tallinnasta, Karoliina Kalda Helsingistä, Elizabeth Krause Helsingistä ja Eveliina Törrö Muhokselta. Hunt, Kalda ja Krausa ovat virolaisen lastenlaulukoulun kasvatteja.
Kannustuspalkinnon saivat Silja Alahäivälä Pudasjärveltä ja Silvia Marjanen Lahdesta.
Pojille oli vain yksi sarja, 2004—2009 syntyneet. Finaaliin valittiin Aaro Jaatinen Savonlinnasta, Jussi Kaarre Puumalasta, Aleksi Laine Porista, Valtteri Lahtinen Lahdesta ja Joona Takanen Savonlinnasta. Kannustuspalkinnon saivat Matti Kujanpää Alavudelta ja Joel Reinikainen Savonlinnasta.
Vanhempien tyttöjen, 2004—2006 syntyneiden sarjasta valittiin finaaliin valittiin Aava Silvast Tampereelta, Nella Koskinen Tampereelta, Ruut Särkijärvi Seinäjoelta, Piita Pesä Tampereelta ja Aada Soranummi Haminasta.
Kannustuspalkinnon saivat Ella Hämäläinen Savonlinnasta, Senni Kurittu Tampereelta ja Siiri-Lotte Ryhänen Tampereelta.
Semifinaalin palkintolautakuntaan kuuluivat toimitusjohtaja Reko Tammi, kanttori Sinikka Litmanen ja musiikinlehtori Johanna Liukko.
Kilpailun finaali järjestetään 15. heinäkuuta Savonlinnan seurakuntakeskuksessa. Finaalin palkintolautakuntaan kuuluvat Mirjam Helin -laulukilpailun pääsihteeri, MuM, Marja-Leena Pétas, oopperalaulaja Ville Rusanen, oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano ja yliopisto-opettaja, MuM, Sanna Pirttisalo.
Kilpailun suojelijat ovat Oopperalaulaja Chieko Okabe-Silvasti ja Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti.

Riitta-Leena Lempinen-Vesa

Riitta-Leena Lempinen-Vesa