Kuopio-jazzia Kulttuurikellarissa

Musiikki: Tomi Kämäräinen Trio tuo maukasta ja modernia jazzia Kulttuurikellariin.

Tomi Kämäräinen Trio

Tomi Kämäräinen Trio keikkailee perjantaina Kulttuurikellarissa.  Kämäräinen rummuissa, lisäksi Hermanni Tahvonen, basso, ja Samuel Huhtahaara, kitara.
Tomi Kämäräinen Trio keikkailee perjantaina Kulttuurikellarissa. Kämäräinen rummuissa, lisäksi Hermanni Tahvonen, basso, ja Samuel Huhtahaara, kitara.

Tomi Kämäräinen soitti rumpuja pikkupojasta saakka, ja niinpä siitä tuli ammatti.

– Oikeastaan en ole ollut kiinnostunut koko elämässä muusta kuin musiikista. Missään muussa en ollut hyvä. 12-vuotiaana perustin ekan bändin, ja sen jälkeen on bändejä ollut useita. Uuden bändin mukaan on aina tullut uusi musiikinlaji, kertoo Kämäräinen.

Hän opiskeli ensin Kainuun musiikkiopistossa, josta tie vei Kuopion ammattikorkeakouluun. Siellä opettaja Mika Kallio opasti Kämäräisen jazz-musiikin saloihin.

– Opiskeluaikana keskityin jazziin. Lopputyössä tutkin erilaisia jazz-sävellyksen tapoja, sivutuotteena syntyi albumi.

– 19-vuotiaasta saakka olen ollut ammattimuusikko. Olen työskennellyt ympäri Suomea erilaisissa kokoonpanoissa. Nyt leipätyö on rumpujen opetus Kajaanissa ja Kuopiossa, minkä rinnalla soitan kahdessa bändissä.

Savonlinnassa perjantaina soittava Tomi Kämäräinen Trio syntyi sen jälkeen, kun Kämäräinen palasi Kööpenhaminasta, jossa hän täydensi opintojaan.

– Ajattelin perustaa trion kotikonnuilla eli Kuopiossa. Kitaristiksi tuli opiskelu- ja soittokaverini Samuel Huhtahaara sekä bassoon yhteinen tuttu Hermanni Tahvonen, siitä se lähti, kertoo Kämäräinen.

Trion tapa käsitellä musiikkia on maukasta ja modernia. Kitaravetoinen avoin äänimaisema tuo hyvin esiin kaikkien instrumenttien akustiset ominaissoundit. Kappaleet ovat saanet vaikutteita 90-luvun modernista jazzista sekä vapaasta improvisaatiosta.

Kämäräinen on soittanut myös Case Kämäräinen ja New New Band -yhtyeissä. Perjantain keikan on järjestänyt Olavin Jazz.

Tomi Kämäräinen Trio, livejazzia Savonlinnan Kulttuurikellarissa pe 2.10 klo 19. Olavin Jazz ry.

Uusimmat uutiset