Joululauluja joka makuun: keskiviikkona laulaa 15 savonlinnalaista kuoroa joululauluja, luvassa perinteitä ja uutuuksia

Savonlinnan kuorot pitävät keskiviikkona perinteisen, yhteisen joulukonsertin, uusina tulokkaita Teatterikuoro ja Country Side Girls

Savonlinnalaisten kuorojen yhteinen joulukonsertti Savonlinnan Tuomiokirkossa pidetään keskiviikkona. Vuosi sitten, samoin kuin tänäkin vuonna johtaa Elohopeakuoroa Sinikka Taskinen. Laulamassa on lisäksi 14 muuta kuoroa.
Savonlinnalaisten kuorojen yhteinen joulukonsertti Savonlinnan Tuomiokirkossa pidetään keskiviikkona. Vuosi sitten, samoin kuin tänäkin vuonna johtaa Elohopeakuoroa Sinikka Taskinen. Laulamassa on lisäksi 14 muuta kuoroa.

Nyt tarkkana: Savonlinnan kaikkien kuorojen yhteinen joulukonsertti pidetään ensimmäistä kertaa keskiviikkona, ei maanantaina, kuten aina tähän saakka. Jouluiset sävelet soivat siis jo 11.joulukuuta.

Kanttori Katariina Kokkonen lähetti Savonlinnan kuoroille kutsun tulla konserttiin, ja vastaanotto ehkä hieman yllätti.

— Kaikki kutsutut tulivat mukaan — jo jopa sellaisiakin, joita en hoksannut kutsua, kuten Sulkavan Country Side Girls, joka laulaa yhdessä Linna La Swingin kanssa. Molemmat ovat Ari Kaartisen johtamia yhtyeitä ja ne ovat tehneet jo aiemmin yhteistyötä. Hauskaa, että on uusia tulijoita, hymyilee Kokkonen.

Mukana on 15 erilaista kokoonpanoa Laululeikkikuorosta Kirkkokuoron senioreihin ja Elohopeakuoroon. Ikähaitari on laaja, samoin laulujen kirjoja.

— Jokainen kuoro laulaa pääsääntöisesti kaksi laulua. Mukana on perinteisiä joululauluja, kuten Tuo armon valkokyyhky, jonka Savonlinnan Mieslaulajat laulavat perinteisesti joka vuosi, niin nytkin.

— Toisaalta on esimerkiksi Linna La Swingin ja Countryside Girlsien Stairways to Heaven. Vuosien mittaan on tämänkin konsertin ohjelmisto uudistunut paljon, perinteisiä, vanhoja joululauluja on ehkä aiempaa vähemmän. Perinteet muuttuvat, miettii Kokkonen.

Keskiviikkona laulavat Tuomiokirkossa seuraavat kuorot: Juventus, Bel Canto, Linnanneidot, Elohopeakuoro, Laululeikkikuoro, Savonlinna-kuoro, Iloinen Lapsikuoro, Kirkkokuoron Seniorit, Savonlinnan Naiskuoro, Savonlinnan Mieslaulajat, Savonlinnan Gospelkuoro, Savonlinnan Teatterikuoro, Savonlinna-Säämingin Kirkkokuoro, Linna La Swing & Countryside Girls sekä Saimaan Ortodoksisen seurakunnan kuoro.

Osa kuoroista laulaa urkuparvelta, osa kirkon edestä.

— Konserttia järjestäessä on pitänyt miettiä esimerkiksi laulajia, jotka ovat mukana useammassa kokoonpanossa ja joutuvat siirtymään ylhäältä alas tai toisin päin. Heille pitää järjestää aikaa siirtymiseen, tämä on yksi seikka, jonka mukaan konsertin kulku on pitänyt miettiä, kertoo Kokkonen.

— Onhan tämä todella hieno yhteinen asia. Olen iloinen, että näin moni kuoro lähti mukaan, uutena myös Savonlinnan Teatterikuoro. Varmasti laulajille ja yleisölle tulee tunne yhteisestä tekemisestä.

Kuoroja johtavat Leena Astikainen, Ari Kaartinen, Arho Raunio, Jari Pylväinen, Minna Malinen, Kari Ahonen, Katariina Kokkonen, Terttu Jauhiainen, Matti Makkonen ja Sinikka Taskinen.

Konsertti päättyy yhteisesti laulettavaan Maa on niin kaunis -lauluun.

Savonlinnalaisten kuorojen joulukonsertti 2019 ke 11.12. klo 18.30 Savonlinnan tuomiokirkossa.