Konsertti kerää apua Aunukseen: Savonlinnan seurakunta avustaa työttömyydestä ja varattomuudesta kärsiviä nuoria perheitä Karjalan Aunuksesta

Ystävykset pitävät kahvikonsertin Aunuksen seurakunnan hyväksi. Pianistina on Jorma Marjokorpi, Savonlinnan entinen kirkkoherra, joka opiskeli nuorena jopa Sibelius-Akatemiassa.

Malla Hultin, Katriina Roikola ja Riitta Arotie  eli trio Malriikat esiintyy Aunus-konsertissa sunnuntaina.
Malla Hultin, Katriina Roikola ja Riitta Arotie eli trio Malriikat esiintyy Aunus-konsertissa sunnuntaina.

Savonlinnan seurakunnan Aunus-työn tukiryhmä järjestää seurakuntakeskuksessa kahvikonsertin, jonka tuotto käytetään Savonlinnan ystävyysseurakunnan, Venäjän Karjalassa sijaitsevan Aunuksen evankelisluterilaisen seurakunnan tukemiseen.

Konsertin musiikista vastaavat Trio Malriikat sekä baritoni Hannu Leskinen. Leskistä säestää Savonlinnan seurakunnan emeritus kirkkoherra Jorma Marjokorpi. Ohjelma tarjoaa monipuolisen kattauksen hengellistä musiikkia sekä kotimaasta että ympäri maailmaa.

Trio Malriikoissa musisoi kolme musiikinopettajaa: Malla Hultin, laulu, Riitta Arotie, laulu ja viulu sekä Katriina Roikola, laulu ja piano. Malla Hultin on opettanut pitkään laulua Savonlinnassa, sekä musiikkiopistossa että Linnalassa.

Riitta Arotie opetti viulunsoittoa Savonlinnan musiikkiopistossa, josta siirtyi Linnalan opiston musiikin pääopettajaksi. Arotie on toiminut Savonlinnassa myös kamarimuusikkona ja soittanut Savonlinnan orkesterissa. Trio Malriikoiden ohjelmisto sisältää tuttuja vanhoja sekä uudempia lauluja, myös venäläisiä ja israelilaisia.

Baritoni Hannu Leskinen (s. 1948 Sääminki) on opiskellut yksinlaulua professori Matti Lehtisen johdolla Sibelius-Akatemiassa ja suorittanut lauludiplomin ja musiikin maisterin tutkinnot. Hän on konsertoinut Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Venäjällä (Pietarin filharmonian suuri sali).

Leskisen ääni tuli tunnetuksi 1980-luvulla Yleisradion pyydettyä häntä laulamaan yksinlaulunauhoituksia. Hän oli Käpylän kanttorin virassa 39 vuotta.

Jorma Marjokorpi (s. 1944 Heinolan mlk) opiskeli nuorena pianonsoittoa Lahdessa. Vuonna 1963 hän aloitti opinnot Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolla Helsingissä.

Vuotta myöhemmin kirkkomusiikin opiskelu vaihtui teologian opintoihin Helsingin yliopistossa. Marjokorpi jatkoi vielä pari vuotta pianonsoiton opiskelua Sibelius-Akatemian yleisellä osastolla. Papiksi hänet vihittiin Helsingissä 1968. Eläkkeelle hän on jäänyt 2007 Savonlinna-Säämingin kirkkoherran virasta.

Savonlinnan seurakunnan avun erityiskohteet Aunuksessa, Inkerin alueella, ovat Ylä-Aunuksen ja Kotkatjärven kylät. Seurakunta tekee kylävierailuja ja osallistua kylien hengellisiin tilaisuuksiin. Savonlinnan seurakunta tukee Ylä-Aunuksen lahjakkaita opiskelijoita.

Aunuksen kunnan alueella on paljon hätääkärsiviä nuoria ja lapsiperheitä. Työttömyys on suuri ongelma Aunuksen alueella.

Kahvikonsertti Aunuksen seurakunnan tukemiseksi Savonlinnan seurakuntakeskuksessa su 13.10. klo 14.

Uusimmat uutiset