Loppuunmyydylle Apocalyptican keikalle Olavinlinnaan tulossa vielä 20 lippua myyntiin!

Neljä selloa ja Metallica on nerokas yhdistelmä, joka on myynyt maailmalla miljoonia levyjä. Olavinlinnassa bändi esittää läpimurtoalbuminsa kokonaan.

Yrjö Ruotsalainen

Apocalyptica esiintyi täydelle linnalle Olavinlinnassa myös vuonna 2012. 
Apocalyptica esiintyi täydelle linnalle Olavinlinnassa myös vuonna 2012. 

Peli ei ole vielä pelattu niiden osalta, jotka haaveilivat pääsystä Apocalyptican keikalle Olavinlinnaan tulevana sunnuntaina kello 19, mutta eivät ehtineet saada lippua.

Myyntiin on saatu 20 lisälippua, jotka myydään normaaliin tapaan Lippu.fi -palvelun kautta. Lippujen tarkka vapautumisajankohta ei ole tiedossa. Lippua halajavan on siis viisainta pitää sivustoa silmällä jatkuvasti.

Savonlinnan Oopperajuhlien kevyen musiikin konsertit Olavinlinnassa ovat olleet suksee sekä yleisön, artistin että juhlaorganisaation kannalta. Yleisö on nähnyt kevyen musiikin ikoneita ainutlaatuisessa ympäristössä, ja artisti on saanut ison yleisön.

—Ja me pystymme rahoittamaan oopperaesityksiä näillä kevyemmillä konserteilla, sanoo festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Keikoilla rahoitetaan oopperaa

Strandholmin mukaan oopperaesitysten esittäminen sunnuntaisin on taloudellisesti mahdotonta. Esityksistä ei saisi kannattavia, vaikka ne olisivat loppuunmyytyjä ja liput myytäisiin korotetuilla hinnoilla.

—On fiksua hyödyntää nämä tyhjät sunnuntait ooppera-aikaan kun väkeä on liikkeellä sen sijaan, että linna pidettäisiin tyhjillään, Strandholm toteaa.

Linnassa on nähty erityisesti metallimusiikkia. Tavoitteena on kuitenkin laajentaa ohjelmistoa kevyen musiikin eri tyylilajeihin.

—Emme tietenkään halua lukita itseämme yhteen genreen vaan haemme variaatioita.

Hyvä tapa laajentaa musiikkikokemuksia

Strandholmin mukaan kevyiden konserttien yleisö on varsin erilaista kuin oopperaan tuleva väki. Toiveena on, että yleisöt sekoittuisivat jatkossa enemmän.

—Oopperan ystävien on hyvä laajentaa musiikillisia kokemuksiaan, ja vastaavasti toivomme, että kevyemmissä konserteissa käyvien kynnys tulla nauttimaan oopperasta Olavinlinnaan madaltuisi.

Tapana on ollut tarjota 1-2 kevyempää esitystä oopperakaudella. Ensi vuoden esiintyjiä ei ole lyöty vielä lukkoon, vaikka ensi kesän oopperaesitysten lipunmyynti on jo täydessä vauhdissa.

—Olemme huomanneet, että nämä taiteilijat elävät eri syklissä kuin oopperan kanssa työtä tekevät. Jos liikkeellä on hyvissä ajoin, he eivät osaa vielä sanoa ovatko he kyseisenä ajankohtana edes Suomessa.

Linnassa soitetaan nostalgisissa tunnelmissa

Apocalyptica avaa raskaan sarjan Opera Festival Rocks -konsertit Savonlinnan Oopperajuhlilla sunnuntaina 15. heinäkuuta. Keikka Olavinlinnassa on osa kiertuetta, joka juhlistaa Apocalyptican Metallica-sovituksista käynnistynyttä menestystä.

—Esitämme Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos -debyyttialbumimme kokonaisuudessaan vuodelta 1996 sekä muitakin Metallican parhaista kappaleista, kertoo Perttu Kivilaakso, yksi yhteen neljästä sellististä. 

Kivilaakso kertoo oopperajuhlien nettisivuilla, että bändi haluaa palata nostalgisesti takaisin niihin tunnelmiin, jotka saivat nuoret pojat tekemään jotain niin älytöntä. Keikka on samalla kunnioitus kaikkien aikojen suurinta metallibändiä kohtaan.

—Mikä olisikaan sopivampi miljöö esiintyä, kuin upealla oopperafestivaalilla, upeassa linnassa, jossa oopperan suuret tunteet ja perinteet elävät vahvasti edelleen, Kivilaakso hehkuttaa.

Apocalyptica esiintyi juhlilla viimeksi vuonna 2012. Opera Festival Rocks -sarjassa soittavat myös  metallibändit Children of Bodom ja Lost Society 22. heinäkuuta kello 19.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut