No nyt lavalle – Toisten tekemä -klubilla saa esittää covereita mistä lajista hyvänsä, Kulttuurikellarin open mic -iltaan aikaa runsas viikko

Omatekoinen klubi muuttuu nyt Toisten tekemäksi. Nyt kaikki toisten tekemää musiikkia esittämään, lava on avoin. Kaikki genret mukaan, sanoo Niko Taskinen.

Kuvamanipulaatio / Niko Taskinen

Nyt on aika esittää muiden tekemää musaa Kulttuurikellarin klubilla. Olisiko se Nummista ja Elvista vai kenties Beethovenia?
Nyt on aika esittää muiden tekemää musaa Kulttuurikellarin klubilla. Olisiko se Nummista ja Elvista vai kenties Beethovenia?

Nyt kaikki te, jotka laulatte, soitatte tai esitätte jollain muulla tavalla jonkun muun tekemiä kappaleita, lauluja tai vaikka tekstejä: teille on tarjolla oma ilta.

Kulttuurikellarissa järjestetään 18. helmikuuta tapahtuma Omatekoinen klubi esittää: Toisten tekemä klubi.

– Tämä on Omatekoinen klubi numero kolme. Kahdessa ensimmäisessä sai esittää itsetekemiään tekstejä tai kappaleita. Nyt saa esittää kaikenlaisten jonkun muun tekemään, eli ns. covereita, kertoo Niko Taskinen, joka on ideoinut klubit ja järjestää ne yhdessä Kulttuurikellarin ravintolan kanssa.

– Kaksi ensimmäistä omatekemäklubia olivat suosittuja, ja varsinkin ensimmäisessä oli myös ikäjakautuma ilahduttavan laaja. Toisessa oli sekä yleisössä että tekijöissä lähinnä taidelukion oppilaita, siis valtavasti nuoria, mikä on mahtavaa.

Nimenomaan taikkarilaisilta tuli pyyntö siitä, että klubilla voisi esittää myös toisten tekemiä kappaleita, niitähän enimmäkseen harjoitellaan. Kaikki eivät ole lauluntekijöitä, vaan esittäjiä.

–  Yleisön pyynnöstä siis pidetään tällainen Open Mic -ilta, jossa saa esittää kaikkea musiikkia, toisten tekemää, tai tekstejä, jos haluaa. Genre-rajoja ei ole, vaan mukaan mahtuu yhtä hyvin klassinen ja kansanmusiikki tai mikä vain.

Ainoa rajoitus on lava. Paikka on edelleen Kulttuurikellarin yläkerta eli ravintola, joten esitystila on pieni.

– Mitään hirveän suurta kokoonpanoa ei mahdu, vaan sooloesityksiä tai pieniä yhtyeitä, jotka mahtuvat muutamaan neliöön, kertoo Taskinen.

Toisten tekemä klubi on matalan kynnyksen ilta, jossa saavat esiintyä kaikki halukkaat ja jossa yleisö saa tulla vapaasti. Sponsorina on Soitinkulma, joka lainaa äänentoistolaitteet.

– Kahdessa ensimmäisessä klubissa on ollut mahtavia esityksiä ja hieno, kotoinen tunnelma. Kannustus on ollut valtavaa.

– Nyt vain mukaan kaikki ne, jotka haluavat esiintyä! Kappale voi olla vaikka kaverin tekemä, ei tarvitse olla kaikkien tuntema coveri. Kunhan ei ole omatekemä, nauraa Taskinen.

Omatekoinen klubi esittää: Toisten tekemä klubi. Kulttuurikellarin ravintola ti 18.2 klo 19.

Esiintyjien ilmoittautuminen Niko Taskiselle 044 2987 544