Red Nose Company päättää Muhasaaren kesän — ”Klovneria mahdollistaa sen, että maailmaa pääsee katsomaan lapsen silmin, niin ettei arvota näkemäänsä, vaan ihmettelee”

Jo kolmatta kertaa Muhasaaren lavalla nähtävä Red Nose Company päästää klovnit valloilleen.

Otso Kautto

Jos et tiedä, mistä kielikuva tuulimyllyjä vastaan taistelemisesta on peräisin, kannattaa suunnata viikonloppuna Muhasaareen.
Jos et tiedä, mistä kielikuva tuulimyllyjä vastaan taistelemisesta on peräisin, kannattaa suunnata viikonloppuna Muhasaareen.

Viikonloppuna Muhasaaren teatteri muuttuu Espanjaksi, kun Red Nose Company tuo lavalle klassikkoromaani Don Quijoten klovneriatulkinnan. Miguel de Cervantesin 1600-luvulla ilmestyneeseen veijariromaaniin perustuva esitys on hurjapäinen komedia ystävyydestä ja idealismista, jossa katsojat pääsevät seuraamaan Don Quijoten ja hänen aseenkantajansa Sancho Panzan seikkailuja. Se tapahtuu kuitenkin koomikkotiimin Timo Ruuskasen ja Tuukka Vasaman luomien klovnihahmojen Miken ja Zinin silmin. Teos sai ensi-iltansa Teatteri Avoimissa Ovissa Helsingissä viime tammikuussa.

Ruuskanen ja Vasama ovat kiertäneet Suomea viiden vuoden ajan hurmaten yleisöjä klassikkotulkinnoillaan. Muhasaaren Teatterissa he vierailevat tulevana viikonloppuna jo kolmatta kertaa.

— Savonlinnassa on syntynyt jo pieni fanikunta heille. He esiintyvät omalla tyylillään, joka rakentuu näiden kahden klovnin maailmankatsomuksen ympärille, kertoo Muhasaaren teatterin emäntä Kira Boesen.

Boesen itsekin on hurmaantunut Ruuskasen ja Vasaman luomista klovnihahmoista.

— Klovneria mahdollistaa sen, että maailmaa pääsee katsomaan lapsen silmin, niin ettei arvota näkemäänsä, vaan ihmettelee. Se on se ihastuttava elementti siinä.

Savonlinnassa on syntynyt jo pieni fanikunta heille. He esiintyvät omalla tyylillään, joka rakentuu näiden kahden klovnin maailmankatsomuksen ympärille. — Kira Boesen

Miguel de Cervantesin romaani on kaikkien road trippien esiäiti. Don Quijote hyökkää sankarillisesti kaikkia maailman vääryyksiä vastaan, ja tulee kuin vahingossa paljastaneeksi eurooppalaisuuden syvimmät kipupisteet, mutta huumorin kautta. Esityksessä matkantekoa säestää svengaava livemusiikki.

Esityksen on ohjannut Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso Kautto, joka tuntee teoksen ja espanjalaisen kulttuurin kuin omat taskunsa. Esitys on yhteistuotanto Teatteri Quo Vadiksen, Kuopion kaupunginteatterin, Lahden kaupunginteatterin, Tampereen Työväen Teatterin ja Turun kaupunginteatterin kanssa. Esitystä suositellaan aikuisille sekä nuorille 13-vuotiaasta ylöspäin.

Don Quijote — Red Nose Company ja Teatteri Quo Vadis Muhasaaren teatterissa perjantaina 16.8. kello 19 ja lauantaina 17.8. kello 14. Lisätiedot ja liput osoitteesta muhasaarenteatteri.com.