Luontoelokuvafestivaali laajentaa taidenäyttelyyn — suomalais-japanilainen näyttely on nähtävillä Galleria Ars Novassa

Komugi Andon ja Teemu Salosen taidetta on nähtävillä Galleria Ars Novassa Koirani on ainakin eurooppalainen -näyttelyssä.

Komugi Ando ja Teemu Salonen

Galleria Ars Novassa on nähtävillä Komugi Andon ja Teemu Salosen näyttely Koirani on ainakin eurooppalainen. Näyttely on osa Savonlinnan kansainvälistä luontoelokuvafestivaalia.

Salosen ja japanilaissyntyisen Andon teoksia yhdistää kierrätysmateriaalien käyttäminen, materiaalista nouseva ekologisuus, arjen objektien näkeminen uudella tavalla sekä humoristinen näkemys maailmaan. Näyttelyn kuraattorina toimii syntyjään enonkoskelainen taiteilija Paavo Halonen.

Andolta esillä on Koiruteltta – lankuista rakennetun puumajan päälle pystytetty salainen turvapaikka. Teos on pyhäkkö ja rukousalttari ilman uskontoa.

Saloselta esillä on aurauskeppi sekä pala kuorma-auton rengasta, muovipuskuria ja alumiinivannetta.

— Poimin teosteni materiaaliksi esineitä, joissa voin säilyttää alkuperäisen mahdollisimman muuttumattomana kaikkine vaurioineen, muuttaen sen samalla toiseksi esineeksi ja veistokseksi. Näyttelyosuuteni on minimalistinen kokonaisuus taidetta ja designia, Salonen kertoo tiedotteessa.

Koirani on ainakin eurooppalainen Galleria Ars Novassa, Linnankatu 9, Savonlinna, 3.9. asti.

Juho Papinniemi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.