Enter Rana ja Varjonkantaja polkaisivat Puruvesi Popin festariviikonlopun käyntiin Kerimäellä — illan aikana lavalla vielä muun muassa Kotiteollisuus ja Stam1na

Soila Puurtinen

Rockyhtye Varjonkantaja esiintyi Puruvesi Popin perjantain toisena esiintyjänä.
Rockyhtye Varjonkantaja esiintyi Puruvesi Popin perjantain toisena esiintyjänä.

Kerimäellä räjähti käyntiin Puruvesi Pop -festivaali. Perjantai-iltana lavalla musisoivat Viikate, Jarkko Martikainen, Kotiteollisuus, ja illan päättää Stam1na. 

Kuuluisien esiintyjien lisäksi estradille astelevat myös paikallinen Enter Rana -rockyhtye, ja kerimäkeläistä verta omaava Varjonkantaja.

Varjonkantaja on Juuso Lyytikäisen, Pekko Luumin, Jukka Rämän ja Esa Järvisen muodostama rockyhtye.

Nelikolla on laaja, yli kymmenvuotinen tausta amatöörimusiikin parissa. Yhtyeen laulaja Juuso Lyytikäinen on ollut mukana coveryhtyeessä vuosina 2006—2010, ja kitaristi Pekko Luumi on ollut mukana metallimusiikkia soittavan ELK:n riveissä, joka on esiintynyt Puruvedelläkin 90-luvulla.

Yhtyeen muut jäsenet ovat kotoisin Uudenmaan ja Keski-Suomen alueelta, Luumi on kotoisin Kerimäeltä.

— Minulle on erittäin tärkeää päästä esiintymään kotikentälläni. Yleisössä tulee olemaan tänään varmana paljon tuttujani, kertoo Luumi.

Löysivät netin kautta toisensa

Varjonkantaja syntyi vuonna 2014, kun Lyytikäinen alkoi kerätä ympärilleen muusikoita joiden kanssa luoda uutta ja omaa musiikkia. Jäsenet löysivät toisensa Muusikko.net -sivuston kautta. Yhtye aloitti toimintansa kesällä 2016, kantaen ensin laulajansa nimeä Juuso Lyytikäinen. Nykyisen nimensä Varjonkantaja koosti kappaleidensa "Varjot" ja "Kantaja" nimistä tämän vuoden alussa.

— Minusta on todella hienoa, että löysimme toisemme tällä tavalla. Bändi tuntuu jo perheeltä, voimme keskustella toistemme kanssa lähestulkoon kaikesta, kuvailee Lyytikäinen.

Varjonkantajan musiikki on lähtökohtaisesti synkkää rockmusiikkia, mutta kappaleiden seasta löytyy myös "siirappisia rakkauslauluja." 

— Kappaleiden kirjoittaminen on helpoimmillaan silloin kun masentaa, ja on paha olla. Esimerkiksi kappaleemme Kulkurin tarina kertoo rakkaudetta elävän kulkurin elämästä ja kuolemasta, kuvailee Lyytikäinen kappaleentekoprosessiaan. 

Tavoitteena täysipitkä albumi

Varjonkantajan musiikkia on taltioitu ja julkaistu yleisön kuultavaksi.

Musiikkipalvelu Spotifysta voi kuunnella yhtyeen kappaleita "Kantaja" ja "Henkiolento."

Lyytikäisen mukaan tavoitteena on koostaa tulevaisuudessa täysipitkä albumi. Luvassa on etenkin kappaleita, jotka ammentavat aiheensa Lyytikäisen aiemmista kokemuksista ajoiltaan baarimikkona.

Varjonkantaja on toistaiseksi tehnyt baarikeikkoja Uudenmaan alueella yksin ja yhdessä muiden yhtyeiden kanssa. Nelikko esiintyy mieluiten tilaisuuksissa, joihin yleisö voi tulla oman mielensä mukaan. 

Yhtye toimii jäsentensä intohimon voimalla, ja pyrkii ammattimaisuuteen musiikkinsa ja esiintymisensä kanssa. Rahanteko ei ole toiminnan ydin, vaan Varjonkantajan tärkeimpänä tavoitteena on yleisön viihdyttäminen. Synkästä musiikistaan huolimatta Varjonkantajan muusikot musisoivat positiivisin mielin.

— Tämän touhun rikkauksia on sosiaalisuus. Erilaisten ihmisten kanssa työskentely ja ihmisten viihdyttäminen tekee tästä hyvin mieluista, alleviivaa Pekko Luumi.

Soila Puurtinen

Teemu Lumme ,Enter Rana ,PURUVESI POP

Juttua muokattu: Korjattu Pekko Luumin vanhan bändin nimi oikein. Aoemmin jutussa kerrottiin virheellisesti, että bändi oli PLK, vaikka se oli ELK.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut