Killassa nähdään syksyllä konsertti, oopperaa ja balettia – Taikahuilu käynnistää event-sarjan

Elokuvateatteri Killan syksyn event-sarja alkaa tiistaina 12. syyskuuta Savonlinnassa

Killassa nähdään syksyllä konsertti, oopperaa ja balettia – Taikahuilu käynnistää event-sarjan

Elokuvateatteri Killan syksyn event-sarja alkaa tiistaina 12. syyskuuta Savonlinnassa.
Syksyn sarjassa nähdään tallenteina kolme oopperaa, yksi konsertti ja yksi baletti.

Ensimmäisenä elämyksenä nähdään Wolfgang Amadeus Mozartin Taikahuilu-ooppera, joka esitetään toisen kerran tämän viikon torstaina. Esitys on tallenne Milanon Teatro alla Scalan näytöksestä.
Tarina kertoo Taminon seikkailusta, kun hän Papagenon avustamana lähtee pelastamaan Yön Kuningattaren tytärtä Paminaa. Esitys on laulettu saksaksi ja tekstitetty suomeksi. Rooleissa ovat muun muassa Martin Summer, Martin Piskorski, Fatma Said, Yasmin Öszkan, Theresa Zisser ja Till Von Orlowsky.
Torstaina Taikahuilu-oopperan esittelee ennen esitystä Itä-Savon kulttuuritoimittaja Riitta-Leena Lempinen-Vesa.

Sarja jatkuu Zürichin oopperan tuotannolla Carmen. Georges Bizet’n säveltämän oopperan keskiössä on tupakkatehtaan tyttö Carmenin ja korpraali Don Josén repivä romanssi, johon sekoittuu myös muita osapuolia. Ranskaksi lauletun ja suomeksi tekstitetyn, maailman suosituimmaksi oopperaksi nimetyn teoksen rooleissa laulavat muun muassa Jonas Kaufmann, Vesselina Kasarova, Michele Pertusi ja Isabel Rey.
Carmenin esittelee ennen esitystä myös kulttuuritoimittaja Riitta-Leena Lempinen-Vesa.

Opera de Paris’n La Cenerentola – Tuhkimo on upea tulkinta yhdestä kaikkien aikojen suosituimmista tarinoista.
Versio tunnetusta sadusta on todellisempi kuin satuversionsa: ei puhuvia hiiriä, ei haltijatarkummia, ja lasikengästäkin on tehty rannerengas, jonka tyttö jättää tarkoituksella prinssin löydettäväksi.
Gioachino Rossinin säveltämän oopperan päärooleissa ovat Juan José de León, Alessio Arduini, Maurizio Muraro, Chiara Skerath, Isabelle Druet ja Teresa Iervolino. Italiaksi lauletussa oopperassa on suomenkielinen tekstitys. Esityksen esittelee Hannu Vesioja.

Joulukuuhun laskeudutaan Kolmen tenorin joulukonsertin myötä. Wienissä vuonna 1999 taltioidussa konsertissa laulavat huipputenorit Luciano Pavarotti, José Carreras ja Placido Domingo. Konsertissa kuullaan klassisimmat ja rakastetuimmat joulukappaleet, kuten Oh Holy Night, Felize Navidad sekä Silent Night.
Pähkinänsärkijä-baletti kuuluu olennaisena osana monen joulunodotukseen. Se kertoo pienestä Klaara-tytöstä, joka saa lahjaksi pähkinänsärkijänuken taikuri-leluntekijä Drosselmeieriltä. Nukke on todellisuudessa lumottu poika, joka odottaa pelastajaansa.
Tällä kertaa kestosuosikin tulkitsee Vienna Ballet. Koreografian Pjotr Tšaikovskin säveltämään balettiin on tehnyt itse Rudolf Nureyev.

Elokuvateatteri Killa. Punkaharjuntie 3, Savonlinna.

Killan Event-sarja syksyllä 2017
12.9. ja 14.9. Ooppera: Taikahuilu (Teatro Alla Scala, Milano).
10.10. ja 12.10. Ooppera: Carmen (Zürich Opera).
14.11. ja 16.11. Ooppera: La Cenerentola – Tuhkimo (Opera de Paris).
28.11. Konsertti: Kolme tenoria – joulukonsertti (Konzerthaus Vienna).
12.12., 14.12. ja 28.12. Baletti: Pähkinänsärkijä (Vienna Ballet).

Iida Kekäle

Iida Kekäle

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.