Kulttuurikellarin kesä on vilkas – Tapahtumia riittää elokuvista rokkiin, oopperasta tanssimusiikkiin

Keikkailloissa esiintyvät muun muassa Jarkko Martikainen ja Muska.

Kulttuurikellarin kesä kuhisee elämää ja tapahtumia. (Arkistokuva)
Kulttuurikellarin kesä kuhisee elämää ja tapahtumia. (Arkistokuva)

Savonlinnan Kulttuurikellarin uusi ohjelmisto innostaa monipuolisuudellaan ja vierailevia esityksiä on runsaasti. Kellarilla järjestetään kesän aikana muun muassa lasten oopperakonsertti, bluegrass-musiikki-ilta, barokkimusiikki-iltapäivä ja vanhan ajan lavatanssit.

Pyhän Olavin päivänä ohjelmaa on koko päivälle.

Kulttuurihanojen keikkailloissa esiintyvät Jarkko Martikainen, Jukka Nousiainen ja Muska Babitzin.

Luvassa on myös Anne Välinoron lyhytdokumentti Savonlinnan parturi – Hiustenveistäjä Taneli Muhonen.

Elokuussa suomalainen jazz ja runous ovat aistikkaasti esillä Kulttuurikellaria varten kootussa illassa "Runoja Suomesta jazzin sykkeessä”. Lavalle nousevat tuolloin trumpetisti Tero Saarti, pianisti Olli Ahvenlahti, laulaja Annimaria Rinne sekä viulutaiteilija Laura Airola.

Tapahtumien lisäksi koko kesän Kellarin Ravintolassa on esillä taiteilija Susanna Aution näyttely. Susanna Autio on surrealistisesta maailmasta ammentavamateriaalinero. Teosten yllättävät yhdistelmät nyrjäyttävät mieltä ja saavat katsomaan arkea ja arjen esineitä totuttua kiinnostavammasta kulmasta.

Myös Kulttuurikellarin syksyn ohjelma saa vahvan aloituksen kun syyskuun 2. päivä jazzpianisti ja Unicefin hyväntahdonlähettiläs Iiro Rantala esiintyy Kellarilla hyväntekeväisyyskonsertissa.

Tarkka ohjelma löytyy Kellarin nettisivuilta.