Barokki-kahvilassa saa jutustella

Cafe barock Kulttuurikellarissa tarjoaa barokkimusiikkia, jonka soidessa saa jutustella, syödä ja juoda.

Markku Pihlaja

Mikko Ikäheimon luutun soittoa voi kuulla sunnuntaina Cafe Barockissa Kulttuurikellarilla.
Mikko Ikäheimon luutun soittoa voi kuulla sunnuntaina Cafe Barockissa Kulttuurikellarilla.

IS

Cafe barock on uudenlainen, ei, hyvin vanhanaikainen tapa nauttia. Se palauttaa konserttitradition takaisin juurilleen yhteisen viihtymisen tavaksi, johon kuuluu syöminen, juominen ja jutustelu.

Jo usean vuoden ajan on Savonlinnassa kuultu kesäisiä barokkikonsertteja kahviloissa, galleriassa, laivan kannella ja ravintoloissa. Tänä viikonloppuna tästä konsertin, jutustelun, syönnin ja juonnin yhdistelmästä saa nauttia jälleen.

Sunnuntaina kuullaan Kulttuurikellarin salissa musiikkia barokinajan Englannista ja Ranskasta. Esiintyjät ovat pitkän linjan barokkimuusikoita.

Gambaa soittava Katri Susitaival asuu Savonlinnassa ja luutunsoittaja Mikko Ikäheimo mökkeilee usein Savonlinnan lähiseudulla.

Yhdessä he ovat soittaneet monenlaisissa konserttiprojekteissa vuosien varrella ja nyt he pääsevät soittamaan mielimusiikkiaan duokokoonpanolla.

Sunnuntain konsertin säveltäjät, muun muassa Marin Marais ja John Dowland, edustavat kumpikin oman tyylisuuntansa huippua ja ovat olleet elinaikanaan suosittuja muusikoita Englannin ja Ranskan hoveissa.

Musiikissa on lempeitä ja pehmeitä sävyjä, kaihoisia melodioita ja riehakkaita tanssirytmejä. Gamba on pehmeä-ääninen barokinajan jousisoitin ja luuttu isokokoinen näppäilysoitin.

Cafe Barock Savonlinnan Kulttuurikellarissa su 12.7. klo 17. Liput 10 euroa, varaa käteistä rahaa. Kellarin ravintola on auki konsertin ajan.