Rantasalmen puhaltajilla on kiivas joulunalusaika

Rantasalmen puhaltajilla on ollut huima vuosi, ja vielä on tulossa loppuhuipennus.

Kuwaamo Sampo Luukkainen

Rantasalmen puhallinorkestereilla on ollut kiireinen vuosi, ja tahti vain tiivistyy joulun alla. Kuva elokuvamusiikin konsertista lokakuussa 2018.
Rantasalmen puhallinorkestereilla on ollut kiireinen vuosi, ja tahti vain tiivistyy joulun alla. Kuva elokuvamusiikin konsertista lokakuussa 2018.

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen soittajilla on tiedossa kiireinen joulunalusaika. Sesonki alkaa itsenäisyyspäivänä, jolloin voi kuulla 12 soittajan Ihmekvintetti-kokoonpanoa jumalanpalveluksessa Rantasalmen kirkossa hartaan ja isänmaallisen ohjelmiston kera.

Lauantaina 8.12. A-puhallinorkesteri lähtee Sulkavalle konsertoimaan yhdessä Järvi-Saimaan kansalaisopiston kuorojen kanssa.

— Perinteinen joulukonsertti on järjestetty useampana vuonna Rantasalmella, mutta sulkavalaisten yhteistyökumppanien toiveesta konsertti pidetään tänä vuonna tunnelmallisessa Sulkavan kirkossa, jonne järjestetään Rantasalmelta yhteiskuljetus, kertoo Marja Ikonen, orkesterin kapellimestari.

Konsertissa kuullaan muun muassa uusia joululaulusovituksia, jotka tulevat myös orkesterin joululevylle vuonna 2019. Sovituksia ovat tehneet Sini Korhonen, Marja Ikonen, Liisa Lipas ja Janne Vihavainen. Orkesteri esittää sekä instrumentaalikappaleita että kappaleita laulusolistien kera. Konsertin päättävät upeat yhteisnumerot kuorojen kanssa.

Tänä syksynä käynnistynyt C-orkesteri esiintyy lauantaina 15.12. Järvi-Saimaan kansalaisopiston joulumatineassa Rantasalmen lukiolla. Tilaisuudessa musisoi myös runsaasti muita opiston opiskelijoita jouluisin sävelin. Tämä on aloittelijoiden orkesterin toinen esiintyminen.

Esitettäviä kappaleita on kolme: Jean Sibeliuksen On hanget korkeat nietokset, Uuno Klamin Jouluilta sekä perinteinen Joulu on taas. Samassa matineassa yhdistyksen Soul System -bändi tarttuu svengaaviin säveliin ja luo joulumieltä myös rytmimusiikin ystäville.

Sunnuntaina 16.12. puolestaan B-orkesteri ja Aikuisten puhallinorkesteri säestävät Kauneimpia joululauluja Rantasalmen kirkossa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun orkesterit ovat mukana seurakunnan Kauneimmissa joululauluissa. Suurta 60 soittajan orkesteria tilaisuudessa johtavat Järvi-Saimaan kansalaisopiston musiikin suunnittelijaopettajat Marja ja Janne Ikonen.

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksellä on ollut tapahtumarikas vuosi 2018: konsertteja 20, muita esiintymisiä ja tapahtumia 21, musikaali- ja teatteriesityksiä 16, leirejä 8 ja konserttimatkoja 3.

— Vuotemme kruunasi syyskuinen 3. kolmas sija Vuoden hyvinvointiteko -kilpailussa Savonlinnassa. Muita suurimpia tapahtumia olivat A-orkesterin esiintymiset Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Helsingissä maaliskuussa, Kmoch´s Kolin -festivaalilla Tsekin tasavallassa kesäkuussa sekä B-puhallinorkesterin mainetta niittänyt kuviomarssiesitys Hamina Tattoon Junior Tattoossa heinäkuussa.

Vuosi 2019 on moninkertainen juhlavuosi: Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys täyttää 40 vuotta ja Nuorisoteatteri 25 vuotta.