"Teatteritilatyöryhmä olisi liian kömpelö” - Kaupunginhallitus haluaa Savonlinnan teatterin tila- ja talousahdinkoon nopeita ratkaisua

Kaupungihallitus kaipaa nopeasti hyviä ehdotuksia teatteri—Savonlinnasalin toiminnan paranemiseen — Virallinen tilatyöryhmä olisi ollut liian kömpelö

Soila Puurtinen

Savonlinnan teatterin tämän kevään rohkeassa Othello-näytelmässä oli liian suuren salin ongelma ratkaisu tuomalla sekä yleisö että esittäjät Savonlinnasalin suurelle näyttämölle. Nimiroolissa Linda Taskinen.
Savonlinnan teatterin tämän kevään rohkeassa Othello-näytelmässä oli liian suuren salin ongelma ratkaisu tuomalla sekä yleisö että esittäjät Savonlinnasalin suurelle näyttämölle. Nimiroolissa Linda Taskinen.


Savonlinnan kaupunginhallitus päätti olla perustamatta teatteritilatyöryhmää maanantain  kokouksessaan. Tämä ei hallituksen puheenjohtajan Hanna Kososen (kesk.) mukaan merkitse sitä, etteikö teatterin tila- ja talousahdinkoon haettaisi ratkaisuja.

— Hallituksen mielestä teatterityöryhmä olisi tässä tapauksessa liian kömpelö ja hidas työkalu. Hallitus haluaa turvata teatterin toiminnan ja löytää ratkaisuja tilanteeseen nopeasti.

— Asiasta on ollut jo kaksi iltakoulua, joten poliitikoilla ja virkamiehilläkin on jo paljon tietoa tilanteesta. Tätä ei lähdetä valmistelemaan pelkästään virkamiestyönä. Myös poliitikot sekä teatterin ja salin edustajat ovat mukana, sanoo Hanna Kosonen.

Kosonen muistuttaa, että poliitikkoja on mukana sekä teatteriyhdistyksen että Savonlinnasali Oy:n hallituksissa.

Savonlinnasali Oy:n hallituksen puheenjohtaja on Matti-Pekka Parkkinen (kesk.)  Muuta salin hallituksen muut jäsenet ovat Hannu Kurki, toimitusjohtaja, sekä  Ilkka  Kemppainen (sd.), Aune Kupiainen (kesk.), Chieko Okabe-Silvasti (vihr.) ja Timo  Räisänen (kok.)
 Savonlinnan teatteriyhdistyksen ry:n puheenjohtaja on Anneli Pulkka (kesk.), hallituksen jäseniä Sirkka Nousiainen , Ari Ora, Erkki Muukkonen,  Raija Meklin,  Arto Lötjönen, Maire Hämäläinen ja Laura Itkonen sekä henkilöstön edustajina Mervi Koskinen ja Jarmo Hirvonen. Esittelijä on teatterinjohtaja Taava Hakala, sihteerinä talouspäällikkö Päivi Korhonen.

Hanna Kososen mukaan on jo nyt tehty muutoksia, jotka helpottavat teatterin tilannetta. Esimerkiksi jatkossa teatterin ei tarvitse maksaa alv-veroa, josta tuli viime vuoden lopulla yllätysmenot.

Yleishyödyllisen, voittoa tavoittelemattoman teatterin ei  tarvitse maksaan veroa, mutta osakeyhtiön eli Savonlinnasalin täytyy.

— Nyt tämä asia on ratkaistu. Tämänkaltaiset asiat täytyy nyt  tutkia hyvin tarkasti ja pitää huoli siitä, ettei tämäntapaisia, toimintojen yhdistymisestä johtuvia menoeriä enää jää teatterin maksettaviksi.

Kosonen ei halua vielä spekuloida julkisuudessa sillä, millaiset vaihtoehdot teatterin ja Savonlinnasalin tulevaisuudesta saattavat tulla esiin jatkokeskusteluissa tai mikä on uusien suunnitelmien ja keskusteluiden aikataulu.

— Nyt kaivataan uusia ehdotuksia siitä, mikä olisi paras tapa toimia jatkossa, sanoo Kosonen.

Teatterityöryhmän perustamista vaadittiin kansalaisaloitteessa, jossa ehdotettiin, että teatterilla rakennettaisiin uudet tilat ja että Savonlinnan Teatteriyhdistys ry:n ja Savonlinnasali Oy:n toiminnat erotettaisiin. Sivistyslautakunta kannatti työryhmän perustamista.

Uusimmat uutiset