Lasten LukuLaku-viikko tulee Savonlinnaan, luvassa tekemistä joka päivä sekä Puluboi ja Poni -kirjojen tekijä Veera Salmi

Upouusi LukuLaku-tapahtuma tarjoaa lapsille runotyöpajoja, esineteatteria, Satuseikkailua, elokuvia ja Puluboi ja Poni -kirjojen tekijän vierailun.

Ensi viikolla vietetään lasten LakuLuku-viikkoa, joka tarjoaa iloista touhua kirjojen ja lukemisen parissa erityisesti pääkirjasto Joelissa.
Ensi viikolla vietetään lasten LakuLuku-viikkoa, joka tarjoaa iloista touhua kirjojen ja lukemisen parissa erityisesti pääkirjasto Joelissa.

Ilouutinen lapsiperheille: ensi viikolla tehdään melkoinen tempaus lasten kirjallisuuden ja kulttuurin edistämiseksi. Savonlinnan kaupunginkirjasto ja Savonlinnan kulttuuritoimi järjestävät LukuLaku –tapahtumaviikon.

LukuLakusta on tarkoitus tehdä on Savonlinnassa vuosittainen kouluikäisille suunnattu lasten kirjallisuus- ja kulttuuritapahtuma. Se järjestetään tänä vuonna ensimmäisen kerran. Tapahtumaviikon aikana tuodaan lasten kirjallisuutta ja -kulttuuria monipuolisesti esille lastenkulttuurin keinoin .

Kahtena päivänä järjestetään runotyöpajoja neljällä alakoululla. Pajoissa syntyneet runot kootaan nähtäville pääkirjasto Joelin Runopuistoon. Runot ovat esillä Joelin Runopuistossa toukokuun loppuun saakka. Runotyöpajat ohjaa kirjoittava näyttelijä Kaisla Pirkkalainen.

Kerro minulle satu –pajassa kerätään talteen lasten omia satuja ja tarinoita. Sadun voi piirtää kirjoittaa tai kertoa. Tyyli on vapaa, kunhan satu on omasta päästä keksitty.

Torstaina on pitkin päivää Eläköön esine! –esineteatteri-esityksiä. Luvassa on klassikkosatuja, esineteatteri-improvisaatiota ja esityksiä lasten keksimien satujen pohjalta.

Kerro minulle satu –pajojen ja Eläköön esine! –esitysten taustalla on Savonlinnan teatterin ohjaaja Niko Taskinen.

LukuLaku-viikko huipentuu lauantaina 13. huhtikuuta, kun Joelin kirjailijavieraaksi saapuu

Puluboi ja Poni -kirjoista tuttu lastenkirjailija Veera Salmi. Esitys sopii lapsille ja myös heidän vanhemmilleen. Vierailun jälkeen on mahdollisuus katsoa

Puluboin ja Ponin leffa –elokuva. Lastenkulttuurikeskus Verson Satuseikkailu on ohjelmassa koko LakuLuku -viikon ajan lasten- ja nuortenosastolla. Seikkailussa kerätään talteen pahvisia saturasteja ja joka rastilta on kaksi jatkoreittiä. Seikkailun päätteeksi kootaan oma satukirja.

Lukukeskuksen mukaan noin joka kymmenes suomalainen kuuluu heikkoihin lukijoihin. Lukutaidon ja lukuinnon edistäminen on yksi yleisten kirjastojen lakisääteisistä tehtävistä.

Vuosina 2002—2006 kulttuuritoimi järjesti LAKU–lastenkulttuuritapahtuman yhteistyössä savonlinnalaisten kulttuuritoimijoiden kanssa.

LukuLaku-yhteistyökumppaneina ovat Savonlinnan kirjaston ja kulttuuritoimen kanssa Lastenkulttuurikeskus Verso ja Savonlinnan teatteri. Tapahtuman Lukupässi–logon on suunnitellut Savonlinnan Työpaja Telakan Digipaja

LukuLaku-viikko 8. – 13.4. Savonlinnan pääkirjasto Joelissa

Savonlinnan kirjaston LukuLaku –tapahtumaviikko

ma 8.4. Runopuiston runotyöpaja Kerimäen koulussa klo 8.30 ja klo 11.15 Punkaharjun koulussa

ti 9.4. klo 10 Runopuiston runotyöpajat pääkirjasto Joelissa, Heikinpohjan toimipaikassa ja klo 12.20 Nätkin koulu

ti 9.4. klo 17.30—18.30 Kirjastokoira Joelissa

ke 10.4. klo 10—13. ja 14.—17.00 Kerro minulle satu –työpajat Joelin Tilkku–tilassa

ke 10.4. klo 17.30 Puluboin ja Ponin leffa –elokuva Joelin Miitti-tilassa

to 11.4. klo 11., 12., 13., 15., 16., 17. ja 18. Eläköön esine –esineteatteri-esityksiä Joelin Tilkku-tilassa.

pe 12.4. klo 11 Joelin Runopuisto avautuu

la 13.4. klo 13.Lastenkirjailija Veera Salmi Joelin Miitti-tilassa

la 13.4. klo 14.15 Puluboin ja Ponin leffa -elokuva Joelin Miitti-tilassa

Kommentoidut