Kamera oli Jäniksen veljesten ase rintamalla, ja perjantaista alkaen sodasta otetut kuvat ovat esillä Riihisaaren maakuntamuseossa

Jänikset tunnetaan Itä-Suomen hovikuvaajina. Suvussa on toiminut 11 ammattikuvaajaa ja heillä seitsemän valokuvaamoa, joista yksi Savonlinnassa.

Pauli Jänis

Kenraali Erkki Raappana näyttää marsalkka Mannerheimille ja kenraali Aksel
Fredrik Airolle jotain mielenkiintoista. Lepopenkki on tehty rantaan kuorimattomista koivukapuloista. Elokuvaaja Kalevi Lavola taustalla ikuistaa tilanteen, ja kameran takana on Pauli Jänis. Kuva otettu 9.9.1942. Kuva: Pauli Jänis, SA-kuva.
Kenraali Erkki Raappana näyttää marsalkka Mannerheimille ja kenraali Aksel Fredrik Airolle jotain mielenkiintoista. Lepopenkki on tehty rantaan kuorimattomista koivukapuloista. Elokuvaaja Kalevi Lavola taustalla ikuistaa tilanteen, ja kameran takana on Pauli Jänis. Kuva otettu 9.9.1942. Kuva: Pauli Jänis, SA-kuva.

Jänisten valokuvaajasuku on ikuistanut itäisen Suomen elämänmenoa usean sukupolven ajan. Suvussa on toiminut kaikkiaan yksitoista ammattikuvaajaa ja valokuvaamoja on ollut seitsemällä paikkakunnalla, tärkeimmät Kuopiossa, Varkaudessa ja Savonlinnassa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet