Niskavuoren Hetaa ja Äkkivääriä flamingon sääriä viikonloppuna Muhasaaressa

Syötävän hurmaavat näyttelijät Ella Mettänen ja Eero Ojala tuovat Muhasaareen Niskavuoren Hetan ja riemukkaan runoesityksen lapsille.

Marko Mäkinen

Ella Mettänen ja Eero Ojala tuovat näyttämölle Niskavuoren Hetan uuden tulkinnan.
Ella Mettänen ja Eero Ojala tuovat näyttämölle Niskavuoren Hetan uuden tulkinnan.

Ihastuttavat nuoret näyttelijät Ella Mettänen ja Eero Ojala palaavat Muhasaaren Teatteriin vuoden tauon jälkeen. Tuliaisinaan he tuovat kahdelle näyttelijälle sovitetun Niskavuoren Heta -tulkinnan sekä lapsille suunnatun Äkkivääriä flamingon sääriä -runoteoksen.

Hella Wuolijoen klassikkonäytelmässä Niskavuoren Heta pesee lattiat herroilla ja rengeillä. Parrasvaloissa on naisen tarina. Näytelmä on pitkittäisleikkaus suomalaisesta yhteiskunnasta 1800-luvulta sotien väliseen aikaan saakka. Teatteri Jurkassa ensi-iltansa saanut uusi tulkinta Niskavuoren Heta: ”Seison missä seison” on huoneteatteria parhaimmillaan.

Mettänen ja Ojala ovat sovittaneet näytelmän yhdessä Henri Tuulasjärven kanssa. Henri Tuulasjärvi on myös esityksen ohjaaja. Visualisoinnin hän on toteuttanut yhdessä Jenny Nylanderin kanssa.

Äkkivääriä flamingonsääriä puolestaan on riemukas runoesitys 3—8-vuotiaille. Rytmikkäät ja nokkelat runot on poimittu Laura Ruohosen supersuosituista teoksista Allakka Pullakka (2004), Yökyöpelit (2008) sekä Tippukivitapaus (2017). Esitys on leikkisä ylistys ystävyydelle, toisten huomioimiselle ja ilottelulle sanataiteen ja esineteatterin notkeita keinoja hyväksi käyttäen. Teos on Suomen eturivin lausuntataiteilijoiden Jussi Lankosken ja Eero Ojalan ohjaama ja valmistama. Näyttämöllä nähdään Eero Ojala.

Niskavuoren Heta Muhasaaren Teatterissa lauantaina 20.7. kello 19 ja sunnuntaina 21.7. kello 14.

Äkkivääriä flamingon sääriä Muhasaaren Teatterissa lauantaina 20.7. kello 14.

Lippuvaraukset numerosta 050-5265163, lipunmyynti täältä.