Linna La Swing ja Countryside Girls palaavat lavalle torstaina: "Viime syksyn yhteiskonsertti oli ihan käsittämätön menestys, ja yleisö jäi odottamaan uusintaa"

Syksyllä oli hurja suosio, joten otetaanpa uusiksi, miettivät Linna La Swing, Country Side Girls ja Ari Kaartinen.

Countryside Girls Sulkavalta ja Linna La Swing Savonlinnasta palaavat 9.5. Kulttuurikellarin lavalle yleisön pyynnöstä. Paluukonsertin johtaa Ari Kaartinen. Viikonloppuna harjoiteltiin Savonlinnassa yhteistä soundia.
Countryside Girls Sulkavalta ja Linna La Swing Savonlinnasta palaavat 9.5. Kulttuurikellarin lavalle yleisön pyynnöstä. Paluukonsertin johtaa Ari Kaartinen. Viikonloppuna harjoiteltiin Savonlinnassa yhteistä soundia.

Viime syksyn yhteiskonsertti oli ihan käsittämätön menestys, ja yleisö jäi odottamaan uusintaa. No nyt se tulee!

Näin sanoo kuoronjohtaja Ari Kaartinen, jonka mieskuoro Linna La Swing Savonlinnasta ja naiskuoro Countryside Girls Sulkavalta yhdistävät jälleen voimansa ja valtaavat Kulttuurikellarin torstai-iltana.

Linna La Swing & Countryside Girls — Returne-ilta sisältää uutta ja vanhempaa ohjelmistoa.

Syksyn konsertin rento ja swengaava meininki jatkuu. Kuorot rokkaavat taas yhdessä ja erikseen kappaleita tunnetuilta bändeiltä ja artisteilta kuten Uriah Heep, Animals, Rubettes, Jimi Hendrix, Kinks, Status Quo, Joe Cocker, John Newman, Yardbirds, Simon & Carlfunkel, Bonnie Tyler, Yö, Taiska ja Pelle Miljoona.

Ari Kaartinen vetää Linnalan kansalaisopistossa swing-miehiä ja Järvi-Saimaan kansalaisopistossa maaseudun tyttöjä.

— Kuorot ovatkin hitsautuneet hyvin yhteen. Laulajista on hauskaa laulaa välillä isommassakin porukassa, sanoo Kaartinen.

— Kuorot harjoittelevat yhteiset osuutensa ensin erikseen, ja sitten on yhteisharjoituksia. Kuoroilla synkkaa hyvin yhteen: huumori antaa harjoituksiin ja lauluun rentoutta ja väriä.

Ari Kaartinen opettaa opistoissa pop-laulua, ja molemmissa kuoroissa useat laulajat ovat innostuneet ottamaan myös laulutunteja.

— Siksi on luonnollista, että joissakin biiseissä kuorolaiset laulavat myös soolo-osuuksia, sanoo Kaartinen.

Konsertti toteutetaan äänentoiston kanssa, koska pianon lisäksi säestyssoittimina ovat myös rummut ja sähkökitara.

Linna La Swing on syksyllä 2012 perustettu nuorista ja nuorekkaista miehistä koostuva lauluyhtye. Ohjelmisto koostuu eri vuosikymmenten tunnetuista pop- ja rock-kappaleista swengaavina kuorosovituksina.

Kuoro laulaa pääasiassa englanniksi. Linna La Swing on esiintynyt lukuisissa tilaisuuksissa ja konserteissa eri paikkakunnilla, myös oopperalaulaja Juha Kotilaisen kanssa. Kuoron vahvuus on tällä hetkellä noin parikymmentä laulajaa säestäjineen.

Countryside Girls on syksyllä 2015 perustettu nuorista ja nuorekkaista naisista koostuva lauluyhtye Sulkavalta. Kuoro laulaa suomeksi ja englanniksi pop-kappaleita eri vuosikymmeniltä. Countryside Girls -yhtyeen vahvuus on tällä hetkellä toistakymmentä laulajaa.

Linna La Swing & Countryside Girls ”Returne” Kulttuurikellari 9.5. klo 19. Joht. Ari Kaartinen.