Yleisönsuosikki Savonlinnan Teatterikuoro heittäytyy pikkujouluun – Nyt soi esimerkiksi Juice karjalankielellä!

Kevätkonsertti jäi väliin, joten SaTKun pikkujouluissa soivat myös keväällä laulamatta jääneet suosikkibiisit joululaulujen rinnalla.

SaTKu

Savonlinnan teatterikuoro heittäytyy viihteellisiin joulutunnelmiin lauantai-iltana.
Savonlinnan teatterikuoro heittäytyy viihteellisiin joulutunnelmiin lauantai-iltana.

Lauantaina rohkeasti Kulttuurikellarille! Tai jos läheisyys pelottaa, osta striimauslippu!

Vuonna 2018 perustettu Savonlinnan Teatterikuoro eli SaTKu pitää lauantai-iltana iloisen Pikkujoulukonsertin Kulttuurikellarissa.

Luvassa on tuttua musiikkia joululauluista ikivihreisiin, eli kaikille kaikkea.

– Tässä jo perinteeksi muodostuneessa joulunajan konsertissa lauletaan vuoden aikana laulamatta jääneet kappaleet sekä tietysti kaikki ihanat joululaulut, kertoo kuoroa johtava Jari Pylväinen.

Laulamattomia lauluja kasaantui koronakeväänä 2020.

– Meillä jäi pitämättä kevätkonsertti, joka varten oli harjoiteltu. Nyt tämä paikataan: pikkujoulukonsertin alkupuoli tarjoaa tätä kevääksi harjoiteltua viihdemusiikkia kuoron ja solistien esittämänä, väliajan jälkeen lauletaan joulumusiikkia, kertoo Pylväinen.

Kuorossa on 18 laulajaa, joista osa on poissa toiminnasta koronan vuoksi, joten konserttivahvuus on 14. Kuoro harjoittelee keskimäärin kerran viikossa Savonlinnassa.

– Tämä on hyvin demokraattinen kuoro. Ohjelmisto suunnitellaan yhdessä. Solistit saavat itse päättää soolokappaleensa, kertoo Pylväinen.

Jari Pylväinen on tehnyt uusia kuorosovituksia moneen tuttuun kappaleeseen, kuten John Lennonin Woman, Lou Reedin Perfect Day tai Juicen Norjalainen villapaita.

– Tässä meillä on varsinainen erikoisuus: eräs iisalmelainen sanaseppä on tehnyt Juicen lauluun karjalankieliset sanat ja niillä me sen laulamme. Enpä usko, että kevyen musiikin kappaleita Suomessa kovin usein kuulee karjalaksi, miettii Pylväinen.

Kuoroa johtaa Jari Pylväinen ja orkesterissa soittavat Vili Huupponen (rummut), Leevi Koivunoro (basso), Elisa Seppänen (haitari) ja Jari Pylväinen (piano).

Solisteina konsertissa kuullaan kuoron omia mahtavia, muun muassa Mari Liimatainen, Juha Koponen, Riina Lievonen, Ari Haapasalo ja Saija Linnamurto. Pääsylipun hintaan kuuluu pientä tarjottavaa.

Kulttuurikellarissa on Pylväisen mukaan helppo toimia niin, että turvavälit säilyvät ja että kuorokin on melko kaukana yleisöstä. Jos jotain silti arveluttaa lähteä paikan päälle, voi konserttiin ostaa striimilipun.

– Striimaus on katsottavissa viikon ajan konsertin jälkeen. Striimilippuja on jo mennyt kaupaksi satakunta, kertoo Pylväinen.

Savonlinnan Teatterikuoro SaTKu Pikkujoulukonsertti la 28.11. klo 19. Kulttuurikellarissa Liput 15 € ja alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Lippuvaraus suositeltava. Striimausliput 10 €/kpl osoitteesta www.savonlinnanteatterikuoro.fi/striimi.