Oh Happy Day! — Kanttoreiden gospel-gaala aloittaa Kirkkomusiikkiviikon Rantasalmella, Kerimäellä ja Savonlinnassa

Jokasyksyinen konserttisarja tarjoilee tällä kertaa musiikkia myös Venetsiasta ja Unkarista.

Sauli Rissanen (vas.), Katariina Kokkonen, Minna Malinen, Maria Padatsu, Minna Raassina ja Pia Rask esiintyvät kanttorien gospel-gaalassa Kirkkomusiikkiviikon alkajaisiksi. Sovituksista ja säestyksestä vastaa Mika Siekkinen.
Sauli Rissanen (vas.), Katariina Kokkonen, Minna Malinen, Maria Padatsu, Minna Raassina ja Pia Rask esiintyvät kanttorien gospel-gaalassa Kirkkomusiikkiviikon alkajaisiksi. Sovituksista ja säestyksestä vastaa Mika Siekkinen.

Savonlinnan seurakunnan tämänsyksyisen Kirkkomusiikkiviikon avauskonsertti tarjoilee rakastettuja gospel-klassikoita. Seurakunnan kanttoreiden yhteisessä konsertissa kuullaan kappaleita niin gospelin sydänjuurilta Amerikasta — Oh Happy Day — kuin kotimaisiakin klassikoita — Jumala rakastaa maailmaa ja Täällä Pohjantähden alla.

Gospel-gaala kuullaan kaikkiaan kolme kertaa, kolmessa eri kirkossa: Sunnuntaina 27.10. Rantasalmella, seuraavana keskiviikkona Kerimäen Talvikirkossa ja perjantaina 1.11. Savonlinnan Tuomiokirkossa.

Sovituksista vastaa kanttoreiden bändin pianisti, Enonkosken kirkkomuusikko Mika Siekkinen. Laulusooloissa ja stemmalaulussa ovat mukana Savonlinnan seurakunnan kanttorit Katariina Kokkonen, Minna Malinen, Maria Padatsu, Minna Raassina, Pia Rask ja Sauli Rissanen.

Italialaisyhtye vie kuulijat Venetsiaan

Maanantaina 28.10. ovat luvassa toisenlaiset tunnelmat, kun Tuomiokirkossa sukelletaan Shylockin ajan Venetsiaan.

Shylock on yksi Shakespearen draaman Venetsian kauppias (The Merchant of Venice) päähahmoista. Kauppias Shylock oli juutalainen ja Shakespearen näytelmä on kuuluisa tämän kuvauksen herättämistä antisemitismiin liittyvistä kysymyksistä. Näytelmä ja sen myötä tämän konsertin musiikki sijoittuvat 1500-luvun Venetsiaan.

Maanantaina kuullaan vanhaan musiikkiin erikoistuneen italialaisen Ensemble Lucidarium -yhtyettä. Konsertin ohjelmasisältö on saanut inspiraationsa Shylockin ajan Venetsiassa soitetusta musiikista.

Ensemble Lucidarium on vanhaan musiikkiin erikoistunut yhtye, jonka julkaisemat levytykset ovat voittaneet lukuisia palkintoja. Yhtye on esiintynyt useilla eurooppalaisilla radiokanavilla äänitetyissä ja suorissa lähetyksissä.

Unkari-viikoille jatkoa Tuomiokirkossa

Tiistaina 29.10. Tuomiokirkossa kuullaan unkarilaisen István Bánin urkukonsertti. Illalla kello 18 alkava konsertti on osa Unkarin kulttuuriviikkoja Savonlinnassa.

Kyseessä on Savonlinnan ja Budapestin Budavárin kaupunginosan yhtesityöstä, joka käynnistyi aiemmin syksyllä.

Musiikkihetkiä pyhäinpäivänä

Ensi viikon lauantaina, 2.11., vietetään pyhäinpäivää ja siksi useissa kappeleissa seurakunnan alueella järjestetään musiikkihetkiä, jotka on otsikoitu Sinua en unohda — musiikkia kaipauksesta ja toivosta.

Ahvensalmen siunauskappelissa kokoonnutaan kello 13. Mukana ovat kanttori Minna Raassina ja kappalainen Jaana Paju.

Pääskylahden kappelissa musiikkihetkeä vietetään samoin kello 13, siellä tilaisuudesta vastaavat kanttori Minna Malinen ja pastori Kaisa Oittinen.

Kello 15 kokoonnutaan Talvisalon kappelissa kanttori Minna Malisen ja pastori Tero Tynin johdolla.

Pyhäinpäivän ilatana on luvassa iltamusiikkitilaisuus Tuomiokirkossa kello 18. Tilaisuudessa luetaan vuoden aikana seurakunnasta poisnukkuneiden nimet ja muistetaan heitä. Pyhäinpäivän iltamusiikkisävelistä vastaa kanttori Katariina Kokkonen. Mukana on myös pastori Johanna Tykkyläinen.

Savonlinnan orkesteri päättää musiikkiviikon

Kirkkomusiikkiviikon päättää Savonlinnan orkesterin konsertti Tuomiokirkossa sunnuntaina 3.11. Ohjelmassa on Johann Sebastian Bachin orkesterisarja h-molli, Gabriel Faurén Pavane sekä Wolfgang Amadeus Mozartin Oboekonsertto.

Kello 19 alkavassa konsertissa Savonlinnan orkesteria johtaa Kimmo Tullila. Solisteina kuullaan oboisti Inka-Elina Kuokkaniemeä ja huilisti Jari Vepsää.