Savonlinnan Kulttuurikellari suljetaan ainakin kuukaudeksi koronavirustilanteen vuoksi

Yhdistys ei peri vuokraa peruuntuneista tapahtumista.

Tuija Pauhu

Kolkkokollektiivi oli juuri ehtinyt pystyttää Älä tule paha yö -näyttelynsä Kulttuurikellariin, joka nyt suljetaan koronavirustilanteen vuoksi.
Kolkkokollektiivi oli juuri ehtinyt pystyttää Älä tule paha yö -näyttelynsä Kulttuurikellariin, joka nyt suljetaan koronavirustilanteen vuoksi.

Savonlinnan Kulttuurikellari ry on tehnyt lopullisen päätöksen tilassa tapahtuvan toiminnan suhteen tämän hetkinen koronavirustilanne huomioon ottaen. Kulttuurikellari on päätetty sulkea lauantaista alkaen seuraavan kuukauden ajaksi kokonaan, mukaan luettuna Kellarin ravintola, joka normaalisti palvelee asiakkaita tiistaista lauantaihin myös tapahtumien ulkopuolella. Asiasta on tiedotettu lauantaina kaikkia tulevan kuukauden tapahtumajärjestäjiä sekä tilan varanneita, myös yhdistyksen jäseniä on informoitu.

– Osa tapahtumajärjestäjistä ehti perua tilaisuuksiaan jo etukäteen ja keskusteluja on käyty moneen suuntaan. Tulevan kuukauden ajanjaksolle sijoittuu meillä 24 yleisötapahtumapäivää ja lähes kymmenen yksityistilaisuutta, kommentoi Kulttuurikellarin

toiminnanjohtaja Veera Kolehmainen. Yhdistys on kuullut asiassa myös Kellarin ravintolaa.

Aluehallintovirasto kielsi perjantaina 13. maaliskuuta kaikkien yli 500 hengen yleisötapahtumien järjestämisen seuraavan kuukauden ajaksi, minkä lisäksi valtioneuvosto suositti suurten yleisötapahtumien peruuttamista toukokuun loppuun saakka.

Kaikenlaisten yleisötapahtumien järjestämistä ja niissä käymistä kehotetaan välttämään, jotta koronavirustartuntojen määrää ja niistä aiheutuvia vahinkoja saadaan rajattua minimiin.

Kulttuurikellarin salissa ja ravintolassa on yhteen laskettuna 270 asiakaspaikkaa.

– Savonlinnassa kävijäkuntaan kuuluu kuitenkin runsaasti myös iäkkäitä ihmisiä, jotka ovat koronaviruksen suhteen riskiryhmässä. Emme halua altistaa asiakkaitamme, esiintyjiä, tapahtumajärjestäjiä tai henkilökuntaamme taudin mahdolliselle leviämiselle, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Matti Makkonen lehdistötiedotteessa.

Peruuntuneista esityksistä tai tapahtumista ei yhdistys peri salivuokraa eikä ilmoitetuista varauksista peruutusmaksua. Useille varauksille yritetään kuitenkin löytää uusi päivämäärä varauskalenterista ja osalle sellainen onkin jo löytynyt.

Kulttuurikellarilla koronatilannetta seurataan tulevan kuukauden päivät ja asiaa katsotaan uudelleen ennen pääsiäistä. Tietoja päivitetään tarpeen mukaan Kulttuurikellarin kotisivuille ja sosiaalisen median kanaviin.

– Myös kulttuuri voi pidemmän päälle olla ihmiselle elinehto, mutta toivomme että kulttuuri elää tässä kaupungissa taas entistä täydempänä kun jälleen avaamme ovet ja tapahtumatoiminta voi jatkua. Ja ehkäpä keksimme jotain ihmisiä elähdyttämään myös,

vaikka ovemme pysyvät suljettuna, pohdiskelee Kolehmainen.